Kultúra
Rúzsa Magdi Fonogram-díjat kapott
Betűméret:             

Kiosztották a legrangosabb magyar könnyűzenei elismeréseket, a Fonogram-díjakat. Rúzsa Magdi karrierje során immáron a harmadik díját kapta.

Idén 21. alkalommal osztotta ki az év Fonogram-díjait a MAHASZ. A 25 tagú szakmai zsűri tizenkét plusz egy hazai, továbbá hat külföldi kategóriában szavazott.

Az év hazai modern pop-rock albumáért vagy hangfelvételéért járó díjat az X-Faktor 10. szériájának felfedezettje, Kocsis Paulina nyerte el Anya, Jajdogálni fogsz, Menni kell, Mosoly és Odaadom című dalaiért.

A Carson Coma IV névre keresztelt lemeze az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában lett győztes. A zenekar négy évvel ezelőtt is nyert már a díjátadón, akkor mint az év hazai felfedezettjei.

2007-es és 2017-es Fonogram-díjai után Rúzsa Magdi idén az év hangfelvétele: #azévslágere közönségszavazás nyertese lett Elmegyek című számával.

Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában a Pogány Induló kapott aranymikrofont Megáll az idő című művéért.

Harmadik alkalommal nyert Fonogram-díjat Nótár Mary is. 2014-es és 2015-ös győzelme után most a Raullal készített Van pénzem, de! című dalával nyert az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában.

A teljes listát ide kattintva, a Fonogram oldalán lehet megnézni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hollandia nem vehet részt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjén, ugyanis versenyzőjük, Joost Klein ellen nyomozás folyik. Az énekeset azzal gyanúsítják, hogy megfenyegette a fesztivál egyik női munkatársát csütörtök este Malmőben. Joost Klein nem tudott megjelenni a dalverseny péntek esti zsűridöntőjén, élő...
2024. MÁJUS 11.
[ 18:02 ]
A Bordás Győző prózaíró, kritikus, szerkesztő, dr. Silling István nyelvész, író, néprajzkutató, L. Móger Tímea költő, szerkesztő alkotta bírálóbizottság 2024. április 16- án meghozott, többségi döntése alapján a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár a 2024. évre szóló Herceg János Irodalmi Díjat eddigi...
2024. MÁJUS 11.
[ 8:30 ]
Ma este véget ért az idei fesztivál versenyprogramja, amelyen a Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest); Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest); Török Máté verséneklő, a Misztrál együttes tagja (Budapest); és Bencsik Orsolya költő, író (Topolya) felállású zsűri a...
2024. MÁJUS 10.
[ 22:20 ]
Beolvasás folyamatban