Magazin
Megverte cellatársát a csantavéri bérgyilkos
Betűméret:             

Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, de ez nem tette szelíddé a csantavéri halálosztót, a 39 éves Dér Csabát, aki ököllel verte a cellatársát – írja a budapesti Blikk.

A napilap információi szerint Dér Csabát egy nő életét kioltó rab mellé helyezték, akit emberöléssel és gyilkossággal vádolnak. Dér az ügyvédjének azt állította, nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért verte meg cellatársát.

– Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve – mondta Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

A szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi még december 17-én került konfliktusba a cellatársával, majd kérte az áthelyezését egy másik cellába. Dér fokozott őrizetű kategóriába tartozik, az egészségügyi sétát is elkülönítve végzi, és a zárkája is bekamerázott, így az incidensről készült videófelvétel. Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőeljárás.

- A büntetés-végrehajtási intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatartottak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétük bármilyen problémát generálhat – nyilatkozta Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

Az ügyvéd hozzátette: védence maga is bántalmazott volt egykor, így különösen érzékeny erre a témára, sőt, egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezeteknek, ezt azonban nem engedélyezték neki.

A csantavéri halálosztóként elhíresült fogvatartottat, ahogyan másokat is, bizonyos időközönként áthelyezik másik zárkába. Többször, ahogy most is, a vádlott maga kérte ezt, egyszer kifogásolta, hogy a temetőre néz a cellája, aztán úgy vélte, a másik zárkába kívülről be lehet lőni, így könnyen alvilági ellenfelei célpontjává válhatna.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban