Magazin
Megverte cellatársát a csantavéri bérgyilkos

Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, de ez nem tette szelíddé a csantavéri halálosztót, a 39 éves Dér Csabát, aki ököllel verte a cellatársát – írja a budapesti Blikk.

A napilap információi szerint Dér Csabát egy nő életét kioltó rab mellé helyezték, akit emberöléssel és gyilkossággal vádolnak. Dér az ügyvédjének azt állította, nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért verte meg cellatársát.

– Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve – mondta Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

A szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi még december 17-én került konfliktusba a cellatársával, majd kérte az áthelyezését egy másik cellába. Dér fokozott őrizetű kategóriába tartozik, az egészségügyi sétát is elkülönítve végzi, és a zárkája is bekamerázott, így az incidensről készült videófelvétel. Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőeljárás.

- A büntetés-végrehajtási intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatartottak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétük bármilyen problémát generálhat – nyilatkozta Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

Az ügyvéd hozzátette: védence maga is bántalmazott volt egykor, így különösen érzékeny erre a témára, sőt, egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezeteknek, ezt azonban nem engedélyezték neki.

A csantavéri halálosztóként elhíresült fogvatartottat, ahogyan másokat is, bizonyos időközönként áthelyezik másik zárkába. Többször, ahogy most is, a vádlott maga kérte ezt, egyszer kifogásolta, hogy a temetőre néz a cellája, aztán úgy vélte, a másik zárkába kívülről be lehet lőni, így könnyen alvilági ellenfelei célpontjává válhatna.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elefántok tapostak el egy vadorzót - illusztráció
2021. ÁPRILIS 19.
[ 6:57 ]
Muzslya: Díjkiosztó volt a MAKK-ban - illusztráció
2021. ÁPRILIS 18.
[ 15:35 ]
Az észak-macedóniai Ohridban és Sztrugán található hotelek májustól októberig 20 százalék kedvezményt biztosítanak a Szerbiából utazóknak, az ott-tartózkodás hosszától függően, jelentette be az Észak-Macedóniai Szállodák Egyesülete. A cél, hogy odavonzzák nyáron a szerb turistákat az Ohridi-tó...
2021. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A budapesti Szabadtűzi Lovagrend szervezésében immár másodízben szervezték meg az online főzőversenyt, amelynek ezúttal az volt a célja, hogy a magyar emberek étkeiről, mégpedig a húsvét utáni maradékokra alapozva, kapjanak érdekes megoldásokat. Simon Tamás, a Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere volt a fő védnöke az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 21:25 ]
Slobodan Milošević néhai jugoszláv elnök egykori villája új gazdára talált. Az épület eddigi tulajdonosa Nikola Peković kosárlabdázó volt, aki 5 évig birtokolta a gyönyörű ingatlant. Most eladja azt az üzleti életben ismert Karić család egyik tagjának, Zoran Karićnak - írja a nova.rs. A villát Milošević mindössze...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban