Magazin
Idén is megszervezik a Vegán főzőkör táborát 
Betűméret:             

Egyre több ember szeretne egészségesen élni, ez pedig a mozgással és megfelelő táplálkozással érhető el. Magyarkanizsán már évek óta megszervezik a Vegán főzőkör rendezvényeit. Az érdeklődők szakemberektől ismerhetik meg, hogy milyen alapanyagokból milyen ételek készíthetőek, s azokat az ételeket milyen egészségügyi problémák megelőzésére vagy a tünetek enyhítésére fogyaszthatják. A főzőkörök mellett már táborokat is szerveznek, ahol kiteljesedik az egészséges életmód, egyféle mintát kapnak a résztvevők, hogy hogyan próbálják átalakítani mindennapjaikat. Meggyesi Hajbel Anikó szervezőt kérdezzük az idei táborról.

- Ötödik éve szervezzük meg ezt a tábort. Volt, hogy csak egynapos tábort szerveztünk, idén viszont egy teljes hétvégére várjuk majd az érdeklődőket. A horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos és közösségi ház lesz a helyszín, június 2-án, péntek délután indul majd a program. Szombaton már reggel fél 7-kor kezdődnek a foglalkozások tornával, utána vegán reggelit tartunk. Ehhez adunk tájékoztatót és recepteket is. Lelki témák is napirendre kerülnek, a szeretettel fogunk foglalkozni. Ebéd után gyalogtúrára indulunk, az úticél a Bálint-tó lesz. Este zenés programot tervezünk, s csillagászat lesz a téma. Vasárnap is tornával és reggelivel indul a nap, majd Szabadkára és Palicsra kirándulunk.

Az idei étrendet úgy állították össze, hogy mindenféle diétába be tudjon illeszkedni. Fehérliszt, fehér cukor és állati eredetű élelmiszerek nem lesznek a hozzávalók között. Megmutatják majd azt is a résztvevőknek, hogyan lehet a húsokat és a tejet is helyettesíteni.

- Fontos tudni, hogy egészségesen étkezni sem kerül sokkal többe. Például, ha megveszünk 5 deka diót vagy mandulát, mogyorót, akkor fél liter tejet tudunk belőle készíteni. Nem kerül tehát többe, mintha a boltban vennénk fél liter tejet. Vannak nagyon olcsó dolgok, ilyen például a zabpehely, a köles. Az élelmiszerek elkészítésének módját bemutatjuk, illetve elmagyarázzuk. Mindenre nem lesz lehetőség. Napi háromszori étkezés lesz, s ezekhez kiegészítésként receptet is kapnak a résztvevők. A testi egészség mellett nagyon fontos a lelki egészség is, hisz a betegségeknek szakemberek szerint is gyakorta lelki okai vannak. Nagyon sokszor találkozunk például allergiás betegségekkel, s ezeket rendszerint vissza lehet vezetni valamilyen lelki dologra - mondja Anikó.

A táborba a jelentkezéseket május 30-ig várják. A három napra a szállással és napi étkezésekkel 4 ezer dinár a részvételi díj. Csak a szombati napra 3 étkezéssel ezer dinárt kell fizetni. Jelentkezni a 064 48 97 857-es telefonszámon lehet.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kísérleti eszközökkel és a mesterséges intelligenciával erősítették meg a kedd este kezdődő 77. cannes-i fesztivál biztonságát, miután két hónappal a párizsi olimpiai kezdete előtt a terrorkészültség továbbra is a legmagasabb szintű Franciaországban. A világ legnagyobb filmes találkozójára, amely 12 napig tart,...
2024. MÁJUS 14.
[ 13:33 ]
A viharos időjárás és szél ledöntött egy óriási hirdetőtáblát az indiai Mumbaiban. Az első beszámolók szerint harmincöt embert sodort magával a toronyház magasságú építmény. Az eddigi jelentések 14 halálos áldozatról szólnak. Jelenleg is túlélőket keresnek a romok között. Nagyerejű porvihar csapott le India...
2024. MÁJUS 14.
[ 8:29 ]
A horgosi ​​határátkelőhelyen a vámosok megakadályozták, hogy vasárnap egy autóbusz utasa 67 darab ezüst- és aranypénzt próbáljon becsempészni az országba. A szabálysértést akkor fedezték fel, amikor a Németország-Bulgária útvonalon közlekedő autóbusz belépésre jelentkezett Szerbiába. Az autóbusz belterének...
2024. MÁJUS 13.
[ 20:19 ]
Beolvasás folyamatban