Magazin
Vasárnap vásár Magyarkanizsán 
Betűméret:             

Csupán néhány vásárt szerveznek Magyarkanizsán, mégpedig azokban a hónapokban, amikor öt vasárnap is van az adott hónapban. Ilyenkor a negyedik vasárnap a vásárnap Magyarkanizsán. Nem akarnak ugyanis konkurálni a hagyományos, úgymond “országos” vásároknak. Saját rendezvényüket viszont úgy szeretnék vonzóvá tenni, hogy igazi fesztiválhangulatot teremtenek. A Tisza-parti kisvárosban tehát nemcsak arról szól a vásár, hogy az eladók kipakolják portékájukat, hanem számos kísérőrendezvény is van.

Így lesz ez most vasárnap, július 23-án is.

9 és 12 óra között az ősök hangja Polgári Szervezet Történelmi napot tart a vásártéren. Előadásokat szerveznek, jurtabemutatót tartanak, lesz íjászkodás, vívás, baltadobálás, kovácsolás, dobolás, kézműveskedés.

9 és 11 óra között kisállat-simogatót szerveznek gyerekeknek, az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően pedig a tűzoltótömlővel is lehet majd játszani.

A felnőttek ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésen vehetnek részt 8 és 10 óra között.

Zenés és szórakoztató programok is lesznek a vásár ideje alatt és természetesen enni- és innivalóról is gondoskodnak a szervezők: birkapörkölt, rostélyos, sültkolbász, pljeskavica, főtt-sült csülök, lángos szerepel majd az étlapon.

Természetesen a vásárt az árusok teszik majd vásárrá: a megszokott kézműves termékeket árulják majd gondoskodva arról, hogy senki se menjen haza üres kézzel vásárfia nélkül.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szabadkai rendőrök erőszakos járművezetés miatt kizártak a forgalomból egy hatvankét éves férfit, aki Škoda típusú autójával 2,58 ezrelék alkohollal a szervezetében okozott közlekedési balesetet, amely során anyagi kár is keletkezett, közölte a MUP. A sofőrt 24 órás őrizetbe helyezték, és szabálysértési...
2024. MÁJUS 15.
[ 12:48 ]
Kísérleti eszközökkel és a mesterséges intelligenciával erősítették meg a kedd este kezdődő 77. cannes-i fesztivál biztonságát, miután két hónappal a párizsi olimpiai kezdete előtt a terrorkészültség továbbra is a legmagasabb szintű Franciaországban. A világ legnagyobb filmes találkozójára, amely 12 napig tart,...
2024. MÁJUS 14.
[ 13:33 ]
A viharos időjárás és szél ledöntött egy óriási hirdetőtáblát az indiai Mumbaiban. Az első beszámolók szerint harmincöt embert sodort magával a toronyház magasságú építmény. Az eddigi jelentések 14 halálos áldozatról szólnak. Jelenleg is túlélőket keresnek a romok között. Nagyerejű porvihar csapott le India...
2024. MÁJUS 14.
[ 8:29 ]
Beolvasás folyamatban