Magazin
Világsakkfesztivál a hétvégén Palicson is
Sakktivity az Aragóniai Beatrix Sakk Klub szervezésében

Szombaton rendezik meg az első Világsakkfesztivált, amelyhez a vajdasági Aragóniai Beatrix Sakk Klub a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolával karöltve izgalmas vetélkedővel csatlakozik.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit azt szeretné elérni, hogy tíz éven belül világszerte egyszerre ötmillióan sakkozzanak a Világsakkfesztiválon.

A világ számos pontján zajló ingyenes családi rendezvények közül kínálatával kitűnik a palicsi Sakktivity bajnokság. A Játék határok nélkül vetélkedő mintájára látványos sakkos akadályversennyel készülnek a szervezők – tudtuk meg Rózsa Zsombor sakkozótól, a palicsi vetélkedő szervezőjétől.

A csapatok nyolc vajdasági településről érkeznek: Csantavért, Oromot, Zentagunarast, Törölfalut, Kevit, Zentát, Szabadkát és Palicsot képviselik a versenyzők.

A csapatkapitányok olyan fiatalos vajdasági származású sztárok, közszereplők, mint Dér Heni énekesnő, Kucsov Borisz színművész, Miskolci Renato profi görkorcsolyázó, Csík Mónika költő, Kecskeméti Árpád sakkozó, Cvijin Blanka modell, Bakos Árpád népzenész és Vágó Krisztina színésznő, rádiós műsorvezető.

A szervezők remélik, hogy a játékos programmal felkeltik a fiatalok érdeklődését a sportág iránt, a 10 órakor kezdődő vetélkedő előtti bemelegítő show-t Perović Olga fitneszedző, Vajdaság legismertebb fitnesz-, kangoo- és zumba edzője tartja, a verseny után pedig bárki kipróbálhatja az ügyességi, gyorsasági, logikai akadályversenyt – ígérik a szervezők.

A Világsakkfesztivál vajdasági rendezvénye szombaton reggel 9 órakor a játékszabályok ismertetésével veszi kezdetét, és várhatóan délben kerül sor az eredményhirdetése a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy személy könnyebben megsérült kedd délelőtt 11 óra tájban, amikor Bajmok és Misityevó között egy kamion hátulról belefutott egy traktor pótkocsijába. Az anyagi kár jelentős. Az ütközés során a traktor felfordult, annak vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, s kórházi ellátásra szorult. A vizsgálatok...
2020. MÁRCIUS 31.
[ 16:18 ]
Siouxsie Wiles és Toby Morris a The Spinoff magazin két szerzője a WHO és a CDC adatai alapján hasznos ábrát állított össze arról, hogyan különíthető el a most gyakran fellépő három fertőző betegség, a Covid-19, az influenza és a nátha. Természetesen az ábra nem helyettesíti az orvost, és ha súlyosnak érezzük a...
2020. MÁRCIUS 28.
[ 8:13 ]
Annak ellenére, hogy sokan döntenek úgy, szájmaszkot viselnek, mégis kevesen tudják, hogy ennek is megvannak a maga szabályai és, hogy önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen. A koronavirus.gov.hu-n közzétett tájékoztató idézte az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), amely szerint az egészséges embereknek nem...
2020. MÁRCIUS 27.
[ 22:06 ]
Beolvasás folyamatban