Sport
Kosárlabda vb: Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország rendkívül magabiztos teljesítménnyel, 95–75-re legyőzte Argentínát a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokság döntőjében. A spanyolok ezzel történelmük második vb-győzelmét érték el.

Remekül indult a spanyolok számára a döntő, akik előbb 7–0-ra, majd 14–2-re is elléptek az argentinoktól. A dél-amerikaiak ezt követően viszont felzárkóztak, 14–13-nál pedig csak egyetlen pontra jártak az egyenlítéstől, ekkor viszont a spanyolok újabb 7–0-át produkáltak. Az első negyedet végül kilenc ponttal hozta az európai csapat.

Argentína a második játékrészre sem tudta igazán felpörgetni magát: rengeteg pontatlan mezőnykísérlete volt a csapatnak. A spanyolok három sikeres akcióval az addigi legnagyobb, tizenhét pontosra növelték a különbséget a negyed elején. Scoláék innen igyekeztek zárkózni és 35–27-nél nyolc pontra meg is közelítették Spanyolországot, de ennél feljebb zárkózni a nagyszünetig nem tudtak, sőt, az utolsó percben megint csak az európaiak tudtak kosarat dobni, amivel tizenkét pontra megint csak elléptek. (31–43)

A harmadik negyedben aztán már húsz pont fölé is kúszott a különbség (33–54) a két csapat között. Az argentinok egyre hitehagyottabbá váltak, s végül ezt a játékrészt is elveszítették, ekkor 47–66 volt az eredmény.

A zárófelvonásban a spanyolok rutinosan tartották előnyüket és végül húsz ponttal, 95–75-re megnyerték a döntőt, így szerezve meg második világbajnoki címüket. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hétfői szófiai, Anglia elleni Eb-selejtezőn a 6–0-ra nyerő angolok színes bőrű játékosait folyamatosan rasszista bekiabálásokkal inzultálta a bolgár szurkolók egy csoportja, a játékot emiatt kétszer is félbe kellett szakítani. Már a szófiai találkozó előtti napokban téma volt a bolgár drukkerek egy csoportjának...
2019. OKTÓBER 15.
[ 20:56 ]
Babos Tímea két szettben, 6:1, 6:3-ra kikapott az észt Kaia Kanepitől a moszkvai kemény pályás tenisztorna 1. fordulójában, s ezzel kiesett. Az első adogatójátékát még hozta a világranglistán 98. Babos Tímea, következő szerváját viszont már elveszítte, s mivel a selejtezőből a főtáblára jutó Kaia Kanepi a...
2019. OKTÓBER 15.
[ 14:13 ]
Szerbia hétfő este idegenben 2-1-re legyőzte Litvániát a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének B-csoportjában. A szerb csapat a meccs a második félidejének elején Aleksandar Mitrović révén négy perc alatt szerzett két gólt, így kényelmes előnybe kerültek Litvánia ellen, s bár Donatas Kazlauskas...
2019. OKTÓBER 14.
[ 23:10 ]
Beolvasás folyamatban