Sport
Kosárlabda vb: Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország rendkívül magabiztos teljesítménnyel, 95–75-re legyőzte Argentínát a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokság döntőjében. A spanyolok ezzel történelmük második vb-győzelmét érték el.

Remekül indult a spanyolok számára a döntő, akik előbb 7–0-ra, majd 14–2-re is elléptek az argentinoktól. A dél-amerikaiak ezt követően viszont felzárkóztak, 14–13-nál pedig csak egyetlen pontra jártak az egyenlítéstől, ekkor viszont a spanyolok újabb 7–0-át produkáltak. Az első negyedet végül kilenc ponttal hozta az európai csapat.

Argentína a második játékrészre sem tudta igazán felpörgetni magát: rengeteg pontatlan mezőnykísérlete volt a csapatnak. A spanyolok három sikeres akcióval az addigi legnagyobb, tizenhét pontosra növelték a különbséget a negyed elején. Scoláék innen igyekeztek zárkózni és 35–27-nél nyolc pontra meg is közelítették Spanyolországot, de ennél feljebb zárkózni a nagyszünetig nem tudtak, sőt, az utolsó percben megint csak az európaiak tudtak kosarat dobni, amivel tizenkét pontra megint csak elléptek. (31–43)

A harmadik negyedben aztán már húsz pont fölé is kúszott a különbség (33–54) a két csapat között. Az argentinok egyre hitehagyottabbá váltak, s végül ezt a játékrészt is elveszítették, ekkor 47–66 volt az eredmény.

A zárófelvonásban a spanyolok rutinosan tartották előnyüket és végül húsz ponttal, 95–75-re megnyerték a döntőt, így szerezve meg második világbajnoki címüket. (NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadták az olimpiai törvényt - illusztráció
2020. MÁJUS 7.
[ 12:48 ]
Az eredeti tervek szerint októberig felépült volna az új topolyai városi stadion. Az építkezés most sem állt le, de a körülményekhez alkalmazkodni kellett, így a terveket is átírták és a 2021/2022-es idény kezdetén tervezik a létesítmény felavatását. Topolya szuperligás labdarúgócsapata, a TSC új stadionjának...
2020. ÁPRILIS 26.
[ 12:26 ]
A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t. „Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és a női tenisz egyesítésének? – tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. – Nem...
2020. ÁPRILIS 25.
[ 18:55 ]
A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt. A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe...
2020. ÁPRILIS 24.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban