Sport
Tokió 2020: Szilágyi Áron aranyérmes, megvan az első magyar olimpiai arany!
Meggyőző vívással húzta be újabb olimpiai aranyérmét!

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron a döntőben megvédte olimpiai bajnoki címét. A döntőben a Vasas vívója remek, összeszedett vívással, leiskolázta olasz ellenfelét Luigi Samelét. Szilágyi végig magabiztosan vezetett és irányított és 15-7-re nyert. Ezzel megvan a magyar olimpiai csapat első aranyérme Tokióban.

Három nullás vezetés után a pihenéskor 8-5-re vezetett Szilágyi, majd asszó második részét is simán hozta 7-2 arányban.

Szilágyi Áron történelmet írt: egymás után harmadszor lett aranyérmes, ami ebben a versenyszámban korábban még senkinek sem sikerült.

Rajta kívül eddig négy nagyszerű elődjének - Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak - sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze.

A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte.

Így értékelt az olimpiai bajnok

Szilágyi Áron az M4 riporterének így nyilatkozott: „Elképesztően boldog vagyok hogy összejött a harmadik arany. Teljességgel hihetetlen, kimondani sem merem. Elképesztő kilenc éven vagyunk túl. Nagyon hálás vagyok mindenkinek aki ebben segített, edzők, csapattagok a szövetségnek, családomnak és azoknak, akik ehhez hozzátettek.”

„Rengeteget dolgoztunk, hogy ez ne teher legyen, hanem ez előrevigyen, vitorlámban ez legyen a szél” – válaszolta arra a kérdésre, hogyan készült kétszeres olimpiai bajnokként a címvédésre, amellyel egyben történelmet is írt, hiszen soha egyetlen férfi kardvívó sem nyert három egymást követő olimpián aranyérmet. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2021. JÚLIUS 24. [ 21:35 ]

Nagyszerű sportoló, nagyszerű ember. Hajrá, magyarok!


Elhunyt Dušan Duda Ivković kosárlabdaedző - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 16.
[ 11:32 ]
Egy nagy tapasztalatokkal rendelkező egykori válogatott labdarúgó volt a TSC vendége. Ivan Gudelj a klub vezetőségével osztotta meg tapasztalatait, de a klub edzőivel is elbeszélgetett, szakmai dolgokba mélyedve. Ivan Gudelj egykori jugoszláv válogatott horvát labdarúgó látogatott Topolyára. Zsemberi János klubelnök...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 19:34 ]
Chijindu Ujah sprinter mintájának B próbája is pozitív eredményt hozott, így vélhetőleg megfosztják majd Nagy-Britannia 4x100 méteres váltóját a tokiói olimpián szerzett ezüstérmétől. A Nemzetközi Tesztelési Ügynökség (ITA) keddi közlése szerint a 27 éves atléta a játékok alatt, augusztus 6-án adott mintájában...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 17:17 ]
A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot irányító Stefano Domenicali szerint jövőre nem rendeznek versenyhétvégét Németországban – írja az MTI. Az elnök-vezérigazgató szerdán a Sport Bild magazinnak azt mondta, a “szervezők nem bíznak eléggé magukban”, hogy képesek újra Forma-1-es nagydíjat rendezni. A...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 17:02 ]
Beolvasás folyamatban