Sport
Nagy Fanni és Losoncz Szabolcs birkózók a 2023-as év sportolói Magyarkanizsán 
Betűméret:             

Nagy Fanni és Losoncz Szabolcs birkózók érdemelték ki a 2023-as év sportolója elismerést Magyarkanizsán. A legsikeresebb sportegyesület természetesen a Potisje Birkózó klub lett, életműdíjat pedig Sagmeister Antal, a Kanizsa Asztalitenisz klub sportmunkása kapott. A Magyarkanizsa Községi Sportszövetség a 2023-as Év Sportolója választásának eredményhirdetését hétfő este tartotta meg a városházán.

A sportolókat és a vendégeket elsőként Borsos Csaba, a Sportszövetség elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy igazgatóbizottságuk tagjai szigorú pontrendszer szerint értékelik a sportteljesítményeket, de szívük szerint sokkal több sportolót díjaznának, mert a teljesítményt a különböző sportágakban nem mindig lehet összehasonlítani.

- Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az utánpótlás nevelésben még mindig erősek vagyunk, amely elégedettséggel tölt el bennünket és büszkén mondhatjuk el, hogy még mindig vannak olyan sportolóink a különböző korosztályos kategóriákban, akik a tavalyi évben itthon és a világ különböző pontjain, öregbítették egyesületeink, klubjaink, s egész községünk hírnevét - hangsúlyozta Borsos Csaba kiemelve, hogy ugyanakkor edzőiket, egyesületi vezetőiket, hozzátartozóikat is ünnepli a község, mivel az elért sikerhez az ő támogatásuk is nélkülözhetetlen volt.

Az elnök elmondta azt is, hogy az önkormányzattal is kiválóak a kapcsolataik, amely a Sportszövetség működését teljes egészében biztosítja a községi költségvetésből, de támogatja az egyesületek és klubok egészéves munkáját is, a legeredményesebb sportolókat pedig ösztöndíjjal jutalmazza. A sportinfrastruktúra fejlesztését és karbantartását is finanszírozza az önkormányzat a község minden településén.

Fejsztámer Róbert polgármester is üdvözölte a sportolókat és sportmunkásokat. Elmondta, örömmel tölti el, hogy évről évre ismerős arcokat pillant meg a díjkiosztón, ami azt jelenti, hogy a jó eredmények nemcsak egyszer történnek meg.

- A közösségépítés az, ami nekünk nagyon fontos és egyre jobban hiányzik a község egész területéről. Legyenek jó társaságok, legyen kivel megosztani az élményeket, legyen kivel beszélgetni. Ezért is vannak a sportklubok, hogy közösséget teremtsenek, meg hogy kihívást adjanak a fiataloknak, mert utána az élet is tele van kihívásokkal, a középiskolától kezdve egészen az egyetemig – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy jó lenne, ha ezek a sportolók később is itt maradnának a községben edzőkként, sportvezetőkként, hogy mindazt, amit karrierjük alatt megtanultak, továbbadják a következő generációknak.

A beszédek után következett az ünnepség izgalmasabb része, az oklevelek és díjak kategóriánkénti átadása.

A pionírok közül a legjobb sportolók Újhelyi Balázs és Habi Orsolya voltak 2023-ban. Mindketten a Potisje Birkózó klub tagjai.

A kadétok közül a legjobb sportoló Lengyel Kevin és Újhelyi Evelin lett. Ők is a Potisje Birkózó klubban sportolnak.

A junior kategóriában a 2023-as év sportolója Özvegy Dániel, a Potisje Birkózó klubból és Ladányi Lívia, a Testvériség Kajak klubból.

A seniorok közül a legsikeresebb sportoló Losoncz Szabolcs és Nagy Fanni, szintén a Potisje Birkózó klub tagjai.

A legjobb csapat kategóriában a TSC Női Labdarugó klub senior sportolói lettek a legjobbak.

A legjobb sportmunkás és edző kategóriában Újhelyi Sándor, a Potisje Birkózó klub edzője érdemelte ki 2023-ban az elismerést és kapta meg a serleget.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt O. J. Simpson - illusztráció
2024. ÁPRILIS 11.
[ 18:21 ]
Milák Kristóf olimpiai indulást érő idővel nyert 50 méter gyorson szerdán a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon. A Honvéd olimpiai bajnoka 21.89 másodperces egyéni csúccsal csapott célba, amivel teljesítette a párizsi indulási "kritériumot" (21.96). Milák korábban 100 és 200 méter pillangón...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 18:27 ]
Jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket Párizsban a Paris Saint-Germain - FC Barcelona szerdai mérkőzése előtt, miután az Iszlám Állam dzsihadista csoport "egyértelmű fenyegetést" küldött a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére - jelentette be kedden Gérald Darmanin francia belügyminiszter. "A...
2024. ÁPRILIS 9.
[ 17:45 ]
Az elmúlt hétvégén Szávaszentemeteren (Sremska Mitrovica) rendezték meg a szerbiai országos dobókupát. A közelmúltban megalakított topolyai TSC Atlétikai Sportegyesület Világos Adriana révén szerezte meg első aranyérmét. Világos Adriana kishegyesi gerelyhajító magabiztosan, idei legjobb eredményével, 62,96 méteres...
2024. ÁPRILIS 8.
[ 20:04 ]
Beolvasás folyamatban