Szerbia
Szerbia 132 épületet származtatott vissza amerikai állampolgároknak
Betűméret:             

Összesen 144 amerikai, főként szerb származású állampolgár, illetve amerikai-szerb kettős állampolgár nyújtott be vagyonvisszaszármaztatási kérelmet Szerbiának.

Strahinja Sekulić, a Restitúciós Ügynökség igazgatója a Novostinak elmondta, hogy a vagyonvisszaszármaztatási folyamat rendben zajlik, semmi sem akadályozza azt.

Az ügynökség eddig 132 objektumot származtatott vissza amerikai állampolgároknak, vagyis 96 üzlethelyiséget, 15 lakást és 21 épületet, valamint 970 hektár szántóföldet, 116.733 négyzetméter építési területet és mintegy 17 hektár erdőt, írja a Novosti.

Sekulić elmondta, hogy a Jugoszlávia és az Amerikai Egyesült Államok között megkötött két egyezmény értelmében nincs joguk a vagyonvisszaszármaztatásra azoknak, akiknek jogelődjét már kárpótolták, írja a Tanjug.

Az első, 1948-ban megkötött egyzeménnyel a volt Jugoszlávia 3,5 millió dollárt fizetett ki Amerikának, a második, 1964-ban aláírt szerződéssel pedig 17 millió dollárt. Ebből az összesen 20,5 millió dollárból fizették ki az amerikaiak elkobzott vagyonát.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Luka Kastratović vezérőrnagy kijelentette, fontos a kötelező sorkatonai szolgálat kérdésének feloldása és annak beindítása, mert a védelmi rendszer nem valósítható meg, ha a szerbiai hadsereg nem rendelkeznek tartalékosokkal. „Igen, vannak képzett egységeink, de ha nincs, akit mozgósítanunk, akkor nem tudunk kellő...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 14:28 ]
Az Amerikai Egyesült Államok büszkén támogatja a srebrenicai népirtásról szóló határozat javaslatát, amelyet Ruanda, Németország és Bosznia-Hercegovina nyújtott be, jelentette be a State Department. „A bűntényről való megfelelő megemlékezés, valamint az emlékezés azokra az ezrekre, akik életüket vesztették,...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 11:47 ]
Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke az ENSZ-ben a Srebrenicáról szóló határozat-javaslatról szóló szavazás előtt azt mondta: Szerbia helyzete rendkívül nehéz, és „hősies politikai siker” lenne, ha a szavazáson több ország tartózkodna és ellenezné azt. „Számunkra ez is fontos. Arra törekszünk, hogy több olyan...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 9:50 ]
Beolvasás folyamatban