Szerbia
Szerbia 132 épületet származtatott vissza amerikai állampolgároknak

Összesen 144 amerikai, főként szerb származású állampolgár, illetve amerikai-szerb kettős állampolgár nyújtott be vagyonvisszaszármaztatási kérelmet Szerbiának.

Strahinja Sekulić, a Restitúciós Ügynökség igazgatója a Novostinak elmondta, hogy a vagyonvisszaszármaztatási folyamat rendben zajlik, semmi sem akadályozza azt.

Az ügynökség eddig 132 objektumot származtatott vissza amerikai állampolgároknak, vagyis 96 üzlethelyiséget, 15 lakást és 21 épületet, valamint 970 hektár szántóföldet, 116.733 négyzetméter építési területet és mintegy 17 hektár erdőt, írja a Novosti.

Sekulić elmondta, hogy a Jugoszlávia és az Amerikai Egyesült Államok között megkötött két egyezmény értelmében nincs joguk a vagyonvisszaszármaztatásra azoknak, akiknek jogelődjét már kárpótolták, írja a Tanjug.

Az első, 1948-ban megkötött egyzeménnyel a volt Jugoszlávia 3,5 millió dollárt fizetett ki Amerikának, a második, 1964-ban aláírt szerződéssel pedig 17 millió dollárt. Ebből az összesen 20,5 millió dollárból fizették ki az amerikaiak elkobzott vagyonát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő ma Pekingben kijelentette, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök elfogadta meghívását és ismét Szerbiába látogat, írja a Tanjug.„Megtettem azt, amit megígértem. Két alkalommal is meghívtam Hszi elnököt, ő pedig utasítást adott a külügyminiszternek, hogy készítse elő a látogatást, szóval el...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 20:44 ]
Súlyos tragédia történt ma Belgrád Čukarica községében, két nő mérget ivott és meghalt.A Blic nem hivatalos értesülése szerint az eset reggel 7 óra 40 perc körül történt egy lakásban a Dušan Vlajić utcában, ahol anya és lánya együtt követték el az öngyilkosságot.Egyikük a helyszínen a lakásban meghalt, a másikuk...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 12:55 ]
Az Európai Unió a saját migrációs politikája keretében szeretné jelentősen megerősíteni az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, ismertebb nevén a Frontex szolgálatát, és szeretné védelme alá venni a Nyugat-Balkánt is, beleértve Szerbiát.Miközben a Visegrádi négyeket alkotó Cseh Köztársaság, Magyarország,...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban