Szerbia
Szerbia 132 épületet származtatott vissza amerikai állampolgároknak

Összesen 144 amerikai, főként szerb származású állampolgár, illetve amerikai-szerb kettős állampolgár nyújtott be vagyonvisszaszármaztatási kérelmet Szerbiának.

Strahinja Sekulić, a Restitúciós Ügynökség igazgatója a Novostinak elmondta, hogy a vagyonvisszaszármaztatási folyamat rendben zajlik, semmi sem akadályozza azt.

Az ügynökség eddig 132 objektumot származtatott vissza amerikai állampolgároknak, vagyis 96 üzlethelyiséget, 15 lakást és 21 épületet, valamint 970 hektár szántóföldet, 116.733 négyzetméter építési területet és mintegy 17 hektár erdőt, írja a Novosti.

Sekulić elmondta, hogy a Jugoszlávia és az Amerikai Egyesült Államok között megkötött két egyezmény értelmében nincs joguk a vagyonvisszaszármaztatásra azoknak, akiknek jogelődjét már kárpótolták, írja a Tanjug.

Az első, 1948-ban megkötött egyzeménnyel a volt Jugoszlávia 3,5 millió dollárt fizetett ki Amerikának, a második, 1964-ban aláírt szerződéssel pedig 17 millió dollárt. Ebből az összesen 20,5 millió dollárból fizették ki az amerikaiak elkobzott vagyonát.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tusk üdvözli Szerbia lépéseit - illusztráció
2018. DECEMBER 19.
[ 15:50 ]
Az Európai Bizottság álláspontja a kezdetektől fogva egyértelmű, Pristinának el kell törölnie a különadót, közölte Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Ana Brnabić szerb kormányfővel közösen megtartott sajtótájékoztatón.Mogherini optimista Szerbia európai jövőjét...
2018. DECEMBER 18.
[ 17:53 ]
Az elmúlt két évben növekedett a szerbiaiak bizalma az intézményekkel szemben – derült ki a Deep Dive nevű közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.Eszerint a katonaság, a rendőrség és az egyház mellett a szerbiaiak – bármennyire is meglepő – a Köztársasági Földmérő Intézetbe (RGZ) vetik bizalmukat.Némileg...
2018. DECEMBER 18.
[ 14:33 ]
Egy 55 éves férfi holttestét találták meg hétfőn délután Novi Pazarban egy elhagyatott házban, a férfi feltehetően halálra fagyott. Ő a fagyos időjárás harmadik áldozata Szerbiában.A Blic közlése szerint Senad S.-ről van szó, aki gyakran aludt abban az épületben, a Novi Pazarhoz tartozó Lugon. A holttestet a helyi lakosok...
2018. DECEMBER 18.
[ 11:15 ]
Beolvasás folyamatban