Szerbia
Gázvezeték kiépítését tervezik Belgrád és Banja Luka között

Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter kijelentette, hogy a Szerbián áthaladó Török Áramlat-gázvezetéknek lesz néhány olyan pontja, amelyek kivezetnek az országból. Ennek a projektnek a folytatásaként pedig a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítését tervezik.

A Török Áramlat Szerbián áthaladó szakasza 403 kilométer és Zaječarnál érkezik az országba, majd Horgosnál távozik, 23 község érintésével.

„A következő lépés a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítése”, jelentette ki Antić a Pink televíziónak.

Antić elmagyarázta: ha a Török Áramlatról van szó, van néhány prioritás. Az első prioritás a törzsudvarnoki tározó befogadóképességének a megnövelése 450 millió köbméterról 750 millió köbméterre.

Tervben van a szerbittabéi gáztározó befogadóképességének a növelése is, majd a Pancsovánál lévő tároló bővítése, tette hozzá a miniszter.

A Török Áramlat szerbiai kiépítésével kapcsolatban Antić elmondta:ennek a projektnek köszönhetően jobban ki tudják majd elégíteni az ország iparának igényeit, valamint arra ösztönzi majd a külföldi beruházókat, hogy Szerbiában fektessenek be. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2019. MÁJUS 24. [ 19:33 ]

Na,azt a banja lukai gázt is mi fogjuk fizetni....


Az utóbbi 24 órában a Novi Pazar-i kórházban elhunyt tíz koronavírus-fertőzésben szenvedő beteg, közölte Mirsad Đerlek, a kórház koordinátora. A Prva TV-nek adott nyilatkozatban azt mondta, túlnyomórészt 75 évesnél idősebb személyekről van szó. „Jelenleg 290 betegünk van, a gyógyultak száma meghaladja a...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:47 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök csütörtökön este Párizsban kijelentette, hogy Emmanuel Macron francia államfővel három kulcsfontosságú témáról tárgyalt: Koszovó kérdéséről, a kétoldalú kapcsolatokról és Szerbia európai csatlakozásáról, és hogy tájékoztatta Macront arról, hogy Szerbia elfogadja az EU-csatlakozás új...
2020. JÚLIUS 10.
[ 10:10 ]
Néhány ezer polgár ma este is összegyűlt Belgrád, Újvidék és Niš központjában. A tüntetők eleget téve a közösségi oldalakon közzétett felhívásnak, leültek az útra, hogy így különüljenek el azoktól a provokátorokól, akik tegnap este incidenseket váltottak ki. Tiltakozó sétát tartottak Kruševacon és Vranjéban...
2020. JÚLIUS 9.
[ 21:03 ]
Beolvasás folyamatban