Szerbia
Gázvezeték kiépítését tervezik Belgrád és Banja Luka között

Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter kijelentette, hogy a Szerbián áthaladó Török Áramlat-gázvezetéknek lesz néhány olyan pontja, amelyek kivezetnek az országból. Ennek a projektnek a folytatásaként pedig a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítését tervezik.

A Török Áramlat Szerbián áthaladó szakasza 403 kilométer és Zaječarnál érkezik az országba, majd Horgosnál távozik, 23 község érintésével.

„A következő lépés a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítése”, jelentette ki Antić a Pink televíziónak.

Antić elmagyarázta: ha a Török Áramlatról van szó, van néhány prioritás. Az első prioritás a törzsudvarnoki tározó befogadóképességének a megnövelése 450 millió köbméterról 750 millió köbméterre.

Tervben van a szerbittabéi gáztározó befogadóképességének a növelése is, majd a Pancsovánál lévő tároló bővítése, tette hozzá a miniszter.

A Török Áramlat szerbiai kiépítésével kapcsolatban Antić elmondta:ennek a projektnek köszönhetően jobban ki tudják majd elégíteni az ország iparának igényeit, valamint arra ösztönzi majd a külföldi beruházókat, hogy Szerbiában fektessenek be. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2019. MÁJUS 24. [ 19:33 ]

Na,azt a banja lukai gázt is mi fogjuk fizetni....


A szociális-gazdasági tanács tovább folytatja a tárgyalásokat a minimálbér összegéről, amely jelenleg 27 ezer dinár körül mozog Szerbiában, mintegy 350 ezer foglalkoztatottnak ennyi a jövedelme. A szerb kormány, a szakszervezetek és a munkaadók is egyetértenek abban, hogy a költségvetés lehetővé teszi a minimálbér...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 11:01 ]
Miután New Yorkban találkozott Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel Alеksandar Vučić szerb elnök kijelentette: közölte Pompeóval, hogy Szerbia készen áll a nyitott politikai párbeszédre a koszovói albánokkal, amint megszüntetik a Pristina által kivetett pótvámokat. Vučić szerint a hivatalos Belgrád erre minden...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 8:53 ]
New Yorkban megkezdődött Aleksandar Vučić szerb államfő és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozója. A szerb államfő Instagram profilján három fényképet tett közzé a találkozóról. A megbeszélés tovább tart a tervezettnél, mivel Pompeo 15-20 perccel meghosszabbította azt. Az RTS újságírója megtudta:...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 20:11 ]
Beolvasás folyamatban