Szerbia
Gázvezeték kiépítését tervezik Belgrád és Banja Luka között

Aleksandar Antić szerb energetikai miniszter kijelentette, hogy a Szerbián áthaladó Török Áramlat-gázvezetéknek lesz néhány olyan pontja, amelyek kivezetnek az országból. Ennek a projektnek a folytatásaként pedig a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítését tervezik.

A Török Áramlat Szerbián áthaladó szakasza 403 kilométer és Zaječarnál érkezik az országba, majd Horgosnál távozik, 23 község érintésével.

„A következő lépés a Belgrád és Banja Luka közötti gázvezeték kiépítése”, jelentette ki Antić a Pink televíziónak.

Antić elmagyarázta: ha a Török Áramlatról van szó, van néhány prioritás. Az első prioritás a törzsudvarnoki tározó befogadóképességének a megnövelése 450 millió köbméterról 750 millió köbméterre.

Tervben van a szerbittabéi gáztározó befogadóképességének a növelése is, majd a Pancsovánál lévő tároló bővítése, tette hozzá a miniszter.

A Török Áramlat szerbiai kiépítésével kapcsolatban Antić elmondta:ennek a projektnek köszönhetően jobban ki tudják majd elégíteni az ország iparának igényeit, valamint arra ösztönzi majd a külföldi beruházókat, hogy Szerbiában fektessenek be. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2019. MÁJUS 24. [ 19:33 ]

Na,azt a banja lukai gázt is mi fogjuk fizetni....


Tragédia Belgrádban - illusztráció
2019. JÚNIUS 17.
[ 14:34 ]
Az elmúlt napok kánikulájának úgy tűnik, vége. Figyelmeztetést adott ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ), miszerint az este és éjszaka folyamán helyenként záporok, heves villámlással és kiadós csapadékkal kísért zivatarok érkeznek, előbb Vajdaság északi részére, majd kiterjednek az ország többi...
2019. JÚNIUS 16.
[ 18:11 ]
Jelentős mértékben emelkedik szeptembertől a minimálbér, az év végétől pedig emelkednek a közszférában a bérek, de a nyugdíjak is, jelentette be Siniša Mali szerb pénzügyminiszter, hozzátéve, az év első öt hónapjában ismét többlet mutatkozott az államkasszában és emlékeztetett arra is, hogy Szerbiába tavaly 3,5...
2019. JÚNIUS 16.
[ 17:23 ]
Családon belüli erőszak során 2018-ban 33 nőt öltek meg, közülük kilenc idősebb asszony volt, hangzott el ma Mitrovicán az idő személyekkel szembeni erőszak elleni küzdelem világnapja kapcsán. Suzana Paunović, az emberi és kisebbségi jogi iroda igazgatója kijelentette, a kormány elkötelezett ezen a téren, s hozzátette,...
2019. JÚNIUS 15.
[ 18:52 ]
Beolvasás folyamatban