Szerbia
A Világgazdasági Fórum elnökével találkozott Vučić Genfben

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Børge Brendével, a Világgazdasági Fórum elnökével és igazgatótanácsának tagjával találkozott Genfben.

Ezzel a megbeszéléssel Vučić megkezdte a kétoldalú találkozók sorát Genfben, ahol ma a Világgazdasági Fórum szervezésében részt vesz a Nyugat-Balkánról szóló stratégiai párbeszédben.

„Elkezdődtek a kétoldalú találkozók Genfben” – írta Vučić Instagram-profilján, s néhány Brendével közös képet is mellékelt.

A szerb elnök tegnap este Svájcba érkezésekor azt mondta, sok fontos találkozóra számít fontos emberekkel.

Bejelentette azt is, hogy a Belgrád és Pristina közötti viszonyról is tárgyalni fog, s hozzátette, meglepődött, hogy Pristinát senki nem képviseli Genfben.

A genfi csúcstalálkozón részt vesz többek között Josep Borrell, az Európai Unió új kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, valamint Andrej Plenković horvát és Edi Rama albán miniszterelnök.

Vučić, Børge Brendén kívül, kétoldalú találkozót folytat Martina Larkinnal, a Világgazdasági Fórum regionális stratégiai, Európával és Eurázsiával foglalkozó igazgatójával, igazgatótanácsi tagjával, valamint Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnökével is.

Vučić tegnap részt vett a Klaus Schwab által adott vacsorán.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Regionális együttműködésről tárgyaltak nyugat-balkáni országok, de egyelőre nem teljes az egyetértés. Albánia, Szerbia és Észak-Macedónia viszont megállapodott egy sor sürgős intézkedésről, amelyek lehetővé teszik, hogy a térség minél gyorsabban gazdasági közösségként is működhessen. Az észak-macedóniai...
2019. NOVEMBER 11.
[ 12:15 ]
A választásokon részt vevő polgárok több mint 60 százaléka nem támogatja a bojkottot, a pártok közül pedig továbbra is toronymagasan vezet a Szerb Haladó Párt (SNS) 52,8 százalékkal, derül ki a Faktor Plus közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből. Azoknak a körében, akik elmennek szavazni, 63...
2019. NOVEMBER 11.
[ 10:14 ]
2021-től lép életbe Szerbiában az Euro 3-as szabványú motorral rendelkező autók behozatalának tilalma, jelentette ki ma Goran Trivan környezetvédelmi miniszter. A Prva TV-nek nyilatkozva elmondta, ez az egyik olyan intézkedés, amely elengedhetetlen a légszennyezés csökkentése, valamint a veszélyes hulladék elleni küzdelem...
2019. NOVEMBER 10.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban