Szerbia
A Világgazdasági Fórum elnökével találkozott Vučić Genfben

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Børge Brendével, a Világgazdasági Fórum elnökével és igazgatótanácsának tagjával találkozott Genfben.

Ezzel a megbeszéléssel Vučić megkezdte a kétoldalú találkozók sorát Genfben, ahol ma a Világgazdasági Fórum szervezésében részt vesz a Nyugat-Balkánról szóló stratégiai párbeszédben.

„Elkezdődtek a kétoldalú találkozók Genfben” – írta Vučić Instagram-profilján, s néhány Brendével közös képet is mellékelt.

A szerb elnök tegnap este Svájcba érkezésekor azt mondta, sok fontos találkozóra számít fontos emberekkel.

Bejelentette azt is, hogy a Belgrád és Pristina közötti viszonyról is tárgyalni fog, s hozzátette, meglepődött, hogy Pristinát senki nem képviseli Genfben.

A genfi csúcstalálkozón részt vesz többek között Josep Borrell, az Európai Unió új kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítója, valamint Andrej Plenković horvát és Edi Rama albán miniszterelnök.

Vučić, Børge Brendén kívül, kétoldalú találkozót folytat Martina Larkinnal, a Világgazdasági Fórum regionális stratégiai, Európával és Eurázsiával foglalkozó igazgatójával, igazgatótanácsi tagjával, valamint Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnökével is.

Vučić tegnap részt vett a Klaus Schwab által adott vacsorán.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban