Szerbia
Újabb intézkedésekkel szabályozzák az idősotthonok működését a koronavírus idején

Az idősotthonokban dolgozók az elkövetkezőkben váltásokban fognak dolgozni, ami azt jelenti, hogy az ott dolgozók fele 15 napot dolgozik egyfolytában az intézmény falain belül, majd érkezik a másik váltás. Így próbálják megakadályozni, hogy a koronavírus-fertőzés bejusson az idősek ellátására szakosodott intézményekbe, miután az elmúlt napokban több szerbiai idősotthonban is tömegesen betegedtek meg a lakók és az őket ellátó személyzet is.

Az új intézkedéseket szigorúan ellenőrzik, jelentette ki tegnap Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, hozzátéve, elemezték a niši gerontológiai központban történteket, ahol 135 bentlakó és 4 ott dolgozó fertőződött meg.

A szerbiai idősotthonokban eddig 243 idős ember és 32 dolgozó fertőződött meg koronavírussal a munka- és szociálisügyi minisztérium tegnapi adatai szerint.

Azokat a személyeket, akikről feltételezhető, hogy vírushordozók, izolációba helyezték, míg a szociális védelmi rendszerben dolgozók, akiknél fennáll a fertőzés gyanúja, házi karanténban vannak, közölte a minisztérium.

Zoran Đorđević miniszter tegnap azt nyilatkozta, az idősotthonok esetében a teljes karantén az egyedüli megoldás és hálás azoknak az intézményeknek, akik íly módon próbálják megakadályozni, hogy a koronavírus bejusson a legérzékenyebbnek számító korosztály soraiba.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban