Szerbia
Mali: A 100 eurós segély a nyugdíjasoknak és a szociális segélyben részesülőknek automatikusan, a többiek jelentkezzenek

Ma fogadják el azt a rendeletet, amelynek értelmében a Szerb Köztársaság minden nagykorú állampolgárának 100 eurós egyszeri segélyt fizetnek ki, írta Instagram-profilján Siniša Mali pénzügyminiszter.

A nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülő polgárok automatikusan megkapják a segélyt május 15-től, míg a többiek ettől a dátumtól kezdve jelentkezhetnek telefonon vagy a Kincstári Igazgatóság honlapján keresztül, részletezte Mali.

„Mivel egyesek méltatlankodtak, hogy miért kap mindenki pénzt, e mellett a módosítás mellett döntöttünk, így felszólítunk mindent polgárt, hogy május közepétől jelentkezzen” – írta Mali.

A nagykorú állampolgároknak szánt 100 eurós segély a kormány koronvírus-járvány utáni gazdaságélénkítő intézkedéscsomagjának része. Sokan populistának minősítették ez a lépést, a Szerbiai Fiskális Tanács pedig azt javasolta a kormánynak, álljon el ettől az intézkedéstől. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2020. ÁPRILIS 26. [ 23:58 ]

Miket hord össze az "Író"? Sem a hírhez nincs köze, de semmihez sem. Csak az ostobasághoz, amin aztán jót heherészik.


Író
2020. ÁPRILIS 26. [ 22:35 ]

Magyarország sem Magyar Köztársaság már. A Nagy Vezír döntött így. Sírhatunk mi vajdmagyok. Majd a Pásztor klán segít rajtunk. Önzetlenségből. Hehehe.


sistvan
2020. ÁPRILIS 26. [ 8:42 ]

Egy kicsit erőltessük már meg magunkat.ha megélhetési,gazdasági problémájaink vannak- kérjünk segitséget az önkormányzattol falugazdásztol nyugdijas egyesülettöl,stb elektromos úton Vanak nyitott keretek segélyekre indokolt esetekre.


olvasó
2020. ÁPRILIS 25. [ 18:05 ]

Ez úgy hülyeség, ahogy van. Kell egy kis balkáni összevisszaság.


? ? ?
2020. ÁPRILIS 25. [ 8:06 ]

Egyik sem Óbecsei: Srbija (hivatalosan Republika Srbija)


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 24. [ 16:51 ]

Most már teljesen elbizonytalanodtam, hogy én hol vagyok? Srpska Republika vagy Republika Srpska? Eddig egyszerűen Szerbiában voltam. A szakértői véleményeket sem értem, hogy ki mit akar. "Most akkor tegyék be vagy vegyék ki? " Nekem nincs gondom az igényléssel, csak mondják meg hányszor igényelhetek és hol. Ha már 100 eurót ígérnek, akkor azt fizessék euróban ne dinárban. Meg kell-e adnom a deviza számlám? Valójában nem támasztok feltételeket, csak küldjék mielőbb mert már 77 éves vagyok.


? ? ?
2020. ÁPRILIS 24. [ 13:43 ]

Csak szólok, hogy ha "a Szerb Köztársaság minden nagykorú állampolgárának 100 eurós egyszeri segélyt fizetnek ki," akkor az jó buli lesz a külföldön élő Szerb Köztársaság állampolgárainak is, legfőképpen a nyugdíjasoknak, ha automatikusan utalják. Annak pedig nem lesz gazdaságélénkítő hatása, ha nem Szerbiában lesz elköltve.


Botyan Gizella Erika
2020. ÁPRILIS 24. [ 10:44 ]

Tiszteletem nem értek vele eggyet ,hogy igényelni kell!Akinek kell az elmegy és felveszi, postán vagy bankszámlán, vagy ahogy elöirják.Ezzel is csak koplikálják a ki fizetést.Szerintem ebben a helyzetbe szükségünk van minden támogatásra!Üdvözlet


Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban