Szerbia
Vučić: Jövő héten várható a rendkívüli állapot megszűnése, csütörtöktől szombatig kijárási tilalom

Az előttünk álló ünnepen csütörtökön 18 órától szombaton reggel 5 óráig tart a kijárási tilalom, az elkövetkező héten pedig várhatóan eltörlik a rendkívüli állapotot, közölte Aleksandar Vučić szerb elnök.

“Nekem teszik fel a kérdést, mintha ez tőlem függne, holott ez a betegségtől és az orvosok döntésétől függ”, nyilatkozta a szerb elnök a RTS Oko (Szem) című műsorában arra a kérdésre, mikor tér vissza Szerbia polgárainak élete a járvány előtti, normális kerékvágásba. Hozzátette, megérti a polgárok türelmetlenségét, de a türelmetlenség nem a szövetségesünk.

A szerb elnök azt mondta, “senkinek nem szándéka kínozni az itteni embereket, csak az volt a célunk, hogy megőrizzük az emberek egészségét”.

Mint mondta, ezekkel az intézkedésekkel egyezett az orvostársadalom is. Elmondta, Ana Brnabić kormányfővel és dr. Predrag Kon epidemiológussal ma este is egyeztetett és holnap előáll azzal a javaslattal, amit a szakemberek javasoltak.

“Megmondtam, a szakmára fogunk hallgatni, nem a politikára. Holnap közöljük a javaslatunkat, csütörtökön 18 órakor kezdődik a kijárási tilalom, amely szombaton reggel 5 óráig fog tartani”, mondta Vučić, hozzátéve, nincs tilalom a nyugdíjasok részére, pénteken két alkalommal is kimehetnek a szabadba, míg szombaton és vasárnap a kijárási tilalom az utóbbi időben szokásos 18 órakor fog kezdődni és másnap reggel 5-ig fog tartani.

Külön szabály lesz az, hogy tilos az 5 embernél nagyobb számú csoportosulás.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban