Szerbia
Június 21-én tartják a szerbiai választásokat
Vučić a választásokon részt vevő pártokkal egyeztetett

Június 21-én tartják a parlamenti és a helyhatósági választásokat Szerbiában, jelentette be ma Aleksandar Vučić elnök, miután egyeztetett annak a kilenc politikai listának a képviselőivel, amely jelezte a választásokon való részvételi szándékát.

A választások demokratikus jog, a szerbiai polgárok és az állam legfőbb érdeke pedig az, hogy megválasszák a parlamentet és a többi hatalmi szervet, mondta Vučić, s hangsúlyozta, a választási kampánnyal kapcsolatban meghallgatja a szakma ajánlásait.

Kiemelte: májusban nem tartanak nagyobb választási gyűléseket.

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután azoknak a pártoknak a képviselőivel egyeztetett, amelyek jelezték részvételi szándékukat a választásokon, a találkozó témája pedig a választási tevékenységek folytatása és a választások megtartása.

A Szerbia Palotában tartott egyeztetésen részt vett Maja Gojković házelnök, Ana Brnabić kormányfő és Nikola Selaković, a köztársasági elnök főtitkára is.

A találkozóra megérkezett Ivica Dačić, a Szerb Szocialista Párt vezetője, Aleksandar Šešelj, a radikálisok elnökhelyettese, Miloš Jovanović, a DSS elnöke, Novica Antić, a Metla Mozgalom elnökségi tagja, Zoran Živković, az Új Párt elnöke és munkatársa, Aris Movsesijan.

A Szerbia Palotában van még Muamer Zukorlić, az Igazságosság és Megbékélés Párt elnöke, Milica Đurđević, a Zavetnik képviselője, valamint Dragan Marković Palma, az Egységes Szerbia elnöke is.

Szintén megjelent Marko Đurišić, a Szerbia 21 szervezet tagja, Bojan Kostreš, az LSV képviselője, Aleksandar Šapić, a SPAS elnöke, Milan Stamatović az Egészséges Szerbia képviseletében, Pásztor István és Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és alelnöke, valamint az 1 az 5 millióból mozgalom képviselői is jelen vannak.

A találkozót követően nyilatkoznak a résztvevők a sajtónak, írja a Tanjug.

A palotában egyébként hosszú idő óta először volt jelen sok újságíró.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban