Szerbia
Kon: Júniusban nem várható a vírus jelenléte

Szerbia a koronavírus-járvány tizedik hetébe lépett, amikor arra lehet számítani, hogy a járványgörbe egy százalékra esik, továbbá júniusban nem várható a vírus jelenléte, jelentette ki dr. Predrag Kon.

„Tény, hogy még mindig jelen van, de április 27-e óta csökkenőben. Kinyitottak a kozmetikai és fodrászszalonok, az edzőtermek, és semmi nem történt, az aktivitás továbbra is csökken, ami jó” – nyilatkozta a járványügyi szakorvos a Pink TV-nek.

Kon hozzátette, majd kiderül, milyen visszhangja lesz a kávézók és éttermek kinyitásának, a tömegközlekedés megindulásának, valamint az óvodák kinyitásának.

Véleménye szerint „minden ellenőrzés alatt áll”, de fontos, hogy betartsuk az intézkedéseket, ahogy az is, hogy visszatérjen az élet a normális kerékvágásba.

Kon leszögezte, a krónikus betegek és a 65 évnél idősebbek számára még legalább egy hétig nem javasolt a városi tömegközlekedés használata, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban