Szerbia
Mától telefonon is lehet jelentkezni a 100 eurós segélyre, a nyugdíjasoknak már utalják

Mától telefonon is lehet jelentkezni a szerb állam által biztosított, 100 eurós egyszeri segélyre, a nyugdíjasoknak és a szociális segélyben részesülőknek pedig kezdődik az összeg kifizetése.

Minden nagykorú szerb állampolgár, aki lakhellyel rendelkezik az országban, mától úgy is igényelheti a segélyt, ha felhívja a 0800 10 11 00-ás telefonszámot, de továbbra is meg lehet tenni a Kincstári Igazgatóság honlapján keresztül is.

A jelentkezés alkalmával a személyi számot, az igazolványszámot és annak a banknak a nevét kell beírni, amelynél az adott személy már rendelkezik számlával, vagy annak a banknak a nevét kell feltüntetni, ahol szeretné, hogy számlát nyissanak neki erre a célra.

A személyi számot és az igazolványszámot a polgárok a telefon billentyűzetét használva viszik be, a bank nevét pedig kimondják vagy megnyomják a megfelelő gombot.

Siniša Mali pénzügyminiszter tegnap este az Instagramon tette közzé, hogy eddig hárommillió polgár jelentkezett online a 100 eurós egyszeri segélyre. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Az influenza elleni védőoltást Szerbiában október első napjaiban vehetik fel a polgárok, az állam mintegy 500 ezer adag vakcinát szerez be. A Politika közölte, hogy a védőoltások száma így 35 százalékkal lesz magasabb a tavalyi évhez viszonyítva. A lap értesülései szerint, a védőoltás ingyenes, és azok vehetik fel,...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:05 ]
A belgrádi küldöttség Marko Đurićtyal, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatójával az élen ma folytatja Brüsszelben a pristinai kapcsolatok normalizálásáról szóló technikai-szakértői tárgyalásokat. A tárgyalásokban a közvetítő szerepét betöltő Európai Unió bejelentette, hogy a legutóbbi, szeptember...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 10:34 ]
Beolvasás folyamatban