Szerbia
Szerbiában 114 új koronavírus-fertőzött van, Vranje az új gócpont

Az elmúlt 24 órában Szerbiában 114 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, s két személy halt meg a betegség következtében. Az elmőlt három napban Vranjéban 52 személynél mutatták ki a vírust, így ez a város lett az új gócpont.

Az országban eddig 10 610 személy fertőződött meg koronavírussal, s összesen 230-an haltak bele, közölték a Covid-19 honlapon.

Kórházban 764 személyt ápolnak, s eddig összesen 4713-an gyógyultak meg. A halálozási arány 2,17 százalék.

Szerbiában a mai napig 181 272 személyt teszteltek le koronavírusra, az elmúlt egy napban pedig 6526 személyt.

Vranje az új gócpont

A hivatalos adatok szerint az elmúlt három napban Vranjéban 52 polgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, a kialakult helyzet miatt pedig Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter is részt vett a városi válságtörzs rendkívüli ülésén, írja a Tanjug.

A miniszter ajánlásokat fogalmazott meg a vírus terjedésének megfékezésére vonatkozóan, és bemutatta azt a rendszert, amely szerint a szerb kormány válságtörzse működik, hogy ezt a példát követhessék Vranjéban is, és ezáltal a lehető legjobb módon védjék meg a polgárokat.

A Kurir napilapnak dr. Slobodan Milenković, Vranje polgármestere megerősítette, hogy az 52 fertőzöttből 43 személy a Dodić bútorgyár alkalmazottja, a többi pedig kapcsolatba került velük. Hozzátette, mindannyian kórázban vannak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban