Szerbia
Szerbiában 114 új koronavírus-fertőzött van, Vranje az új gócpont
Betűméret:             

Az elmúlt 24 órában Szerbiában 114 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, s két személy halt meg a betegség következtében. Az elmőlt három napban Vranjéban 52 személynél mutatták ki a vírust, így ez a város lett az új gócpont.

Az országban eddig 10 610 személy fertőződött meg koronavírussal, s összesen 230-an haltak bele, közölték a Covid-19 honlapon.

Kórházban 764 személyt ápolnak, s eddig összesen 4713-an gyógyultak meg. A halálozási arány 2,17 százalék.

Szerbiában a mai napig 181 272 személyt teszteltek le koronavírusra, az elmúlt egy napban pedig 6526 személyt.

Vranje az új gócpont

A hivatalos adatok szerint az elmúlt három napban Vranjéban 52 polgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, a kialakult helyzet miatt pedig Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter is részt vett a városi válságtörzs rendkívüli ülésén, írja a Tanjug.

A miniszter ajánlásokat fogalmazott meg a vírus terjedésének megfékezésére vonatkozóan, és bemutatta azt a rendszert, amely szerint a szerb kormány válságtörzse működik, hogy ezt a példát követhessék Vranjéban is, és ezáltal a lehető legjobb módon védjék meg a polgárokat.

A Kurir napilapnak dr. Slobodan Milenković, Vranje polgármestere megerősítette, hogy az 52 fertőzöttből 43 személy a Dodić bútorgyár alkalmazottja, a többi pedig kapcsolatba került velük. Hozzátette, mindannyian kórázban vannak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban