Szerbia
Tiodorović: A vranjei helyzet arra figyelmeztet, mi történik, ha nem tartjuk be az óvintézkedéseket

Dél-Szerbiában továbbra is bizonytalan a járványhelyzet, a Vranjéban kialakult helyzet pedig, ahol több tucat munkás fertőződött meg koronavírussal, egész Szerbia számára figyelmeztetés kellene, hogy legyen, jelentette ki Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos.

Az új fertőzöttek számának megugrása miatt Vranjéban újra kinyitott a Covid-kórház, amely április vége óta zárva volt, a hétvége során pedig 52 fertőzöttet regisztráltak, legtöbben közülük egy bútorgyár dolgozói.

Tiodorović az RTS-nek elmondta, Vranje és a leskovaci Jura gyár a példái annak, mi történhet, ha nem tartjuk be az intézkedéseket, s a lakosság teljesen elengedi magát.

„A Jurában a helyzet ellenőrzés alatt áll. Tömeges tesztelést végeztünk, több mint 1300 tesztet végeztek, ebből csak 23 volt pozitív. Mindannyian fiatalok, súlyos tünetek nélkül” – közölte a szakorvos.

Hozzátette, Dél-Szerbiában és Nišben vannak még betegek, de a halálozások száma csökken, ami jót jelent.

„Ma és tegnap nem jelentettek koronavírus miatti halálesetet. Szintén pozitív dolog, hogy sokan visszatértek az idősotthonokba” – mondta Tiodorović az RTS-nek, s hozzátette, eddig 181-en költöztek vissza a gerontológiai központba, s körülbelül 12 személy maradt a klinikai központban.

Megjegyezte, a Niši Klinikai Központ néhány napon belül visszatérhet megszokott teendőihez, hogy a délkelet-szerbiai lakosságot kezelje.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Görögország ma reggel lezárta határait a szerbiai állampolgárok előtt. Az intézkedés július 15-ig lesz érvényben, amikor is felülvizsgálják a döntést. Azok a szerbiai állampolgárok, akik már Görögországban vannak, ott maradhatnak nyaralásuk végéig, majd hazajöhetnek, erősítette meg a szerb...
2020. JÚLIUS 6.
[ 10:07 ]
Szerbia államfője a két ország közötti kapcsolatok javulásában bízik. Twitter-üzenetben gratulált a horvát választások győztesének, a Horvát Demokratikus Közösségnek és annak elnökének, Andrej Plenkovićnak a szerb államfő, Aleksandar Vučić. Mint fogalmazott, meg van győződve arról, hogy még javulhatnak a Szerbia...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:47 ]
Bizonytalan a járványügyi helyzet Pirotban, mivel az elmúlt három napban megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A közegészségügyi intézet legfrissebb adatai szerint a hétvégén 21 új esetet jegyeztek. Ez az jelenti, hogy a Piroti Körzet négy községének területén 209 megbetegedést regisztráltak a járvány kitörése...
2020. JÚLIUS 6.
[ 9:28 ]
Beolvasás folyamatban