Szerbia
A szerb határ átlépéséhez péntektől nem kell negatív koronavírusteszt

Péntektől, május 22-étől a Szerbiába való belépéshez nem kell negatív koronavírusteszt, sem különleges engedély sem a hazai polgároknak, sem pedig a külföldieknek. Ezt javasolja a válságtörzs a kormánynak.

Minden határátlépőnek átnyújtanak egy egészségügyi figyelmeztetést, amely arra hívja fel az utazó figyelmet, hogy olyan ország területére lép, amelyben még koronavírus-járvány van. A figyelmeztetés utasításokat is tartalmaz, hogy hogyan lehet megelőzni a fertőzést.

Mindezt még jóvá kell hagynia a csütörtökre összehívott kormányülésnek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olasó
2020. MÁJUS 22. [ 9:06 ]

Vásár után okos a paraszt.


Rácz Szabó László
2020. MÁJUS 20. [ 20:38 ]

Eddig is ezt kellett volna tenni, nem pedig koncentrációs táborokat létesíteni, meg házi őrizetbe csukni az embereket.


Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban