Szerbia
Június 1-jétől megnyílnak a határok Bulgária és Görögország felé

Szerbia Bulgáriába és Görögországba vezető határátkelőhelyeit megnyitják június 1-jétől, míg Görögország felé a turistaforgalom részére június 15-étől nyitják meg a határt.

Ebben egyeztek meg Szerbia, Görögország, Bulgária és Románia vezetői azon a videóértekezleten, amelyen Szerbiát Aleksandar Vučić elnök képviselte.

A négy ország állami vezetői erről a gazdaság megmentésére irányuló intézkedések keretében döntöttek, a polgárok biztonságának szavatolása mellett.

A megbeszélésen a szerb elnökön kívül részt vettek Görögország, Bulgária és Románia kormányfői, Kiriakosz Micotakisz, Bojko Boriszov és Ludovic Orban.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban