Szerbia
A szociális segélyre jogosultaknak holnap fizetik a 100 eurós egyszeri segélyt

Mintegy 160 ezer, szociális segélyre jogosult személy részére holnap utalják át a 100 euró értékű egyszeri segélyt, jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter.

Május 25-étől utalják át azoknak a polgároknak ugyanezt az összeget, akik jelentkeztek a segélyre. Naponta mintegy félmillió polgár számlájára utalják át a 100 euró dinár ellenértékét, közölte Mali Instagram bejegyzésében. Ha ilyen ütemben történnek a befizetések, várhatóan június 1-jéig, 2-áig mindenki kézhez veheti az igényelt összeget.

Mali emlékeztetett arra is, hogy a jelentkezési határidő június 5-e, s azok, akik az utolsó napokban jelentkeznek, június 7-éig kapják meg a segélyt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban