Szerbia
Dr. Grujičić: Elértük a kollektív immunitást

A koronavírus-járvány enyhül, mind kevesebb új fertőzött mutat súlyos klinikai képet, ami azt jelenti, hogy elértük a kollektív immunitást, jelentette ki dr. Danica Grujičić, a Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézet igazgatója.

A Prva TV-nek nyilatkozó szakember kiemelte, egyes becslések szerint a Covid-19 jövőre már csak a náthaláz egyik formája lesz. Mint mondta, Szerbiában a tesztelt személyek száma nagyobb a környező országokénál, rámutatva, hogy ez a tény a járványügyi statisztikák szempontjából nagyon fontos.

“Úgy vélem, hogy az állami egészségügyi rendszer jól vizsgázott. Ez az egészségügyi minisztérium, amikor a daganatos betegekről van szó, sokat tett azért, hogy megfelelő, korszerű felszerelésekhez jussunk”, mondta dr. Grujičić.

Arra a kérdésre, hogy vajon most a szakma engedett-e a gazdaság kihívásainak, lévén, hogy “túl korán nyitják meg a határokat és importálhatjuk a koronavírust”, Grujičić azt válaszolta, lehetséges, hogy a szakma ebben a pillanatban a gazdasági szempontokat részesíti előnyben, lévén, hogy biztonságban vagyunk. A szakember szerint elmondhatjuk, hogy Szerbiában elértük a kollektív immunitást.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban