Szerbia
Új döntés: Száz ember gyűlhet össze nyilvános helyen Szerbiában

Legfeljebb száz ember tartózkodhat együtt szabadtéren és zárt helyiségekben. Ezt irányozza elő a nyilvános helyeken való gyülekezés tilalmáról szóló határozat módosítása, amely ma lépett hatályba.

A határozatmódosítást május 21-én írta alá Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter. Eddig legfeljebb ötven ember gyűlhetett össze egyszerre.

A határozat továbbra is előirányozza, hogy a beltéri nyilvános helyeken történő gyülekezés ideje alatt be kell tartani minden óvintézkedést, vagyis a kézfertőtlenítést, a védőeszközök (maszk) használatát, valamint a jelenlévők közötti kétméteres távolságot.

Szabadtéren szintén tartani kell a kétméteres távolságot, valamint maszkot kell viselni. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Mladen Šarčević oktatási miniszter bemutatta a középiskolai oktatásra és nevelésre, valamint az élethosszig tartó tanulásra vonatkozó keretstratégiát, a 2027-ig terjedő időszakra. A miniszter kiemelte: a legnagyobb változás a középiskolai oktatást érinti, ezt ugyanis kötelezővé tennék. „Most az általános iskola...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:38 ]
Beolvasás folyamatban