Szerbia
Melyik uniós országok nyitják meg határaikat?

A koronavírus-járvány miatt bevezetett megszigorító intézkedések fokozatosan enyhülnek, az EU tagországai is sorra nyitják meg határaikat, így sokakat érdekelhet, vajon összejön-e a külföldre tervezett nyaralás. Szerbia előtt egyelőre csak Görögország és Bulgária jelentette be a határnyitást.

A görög határok június 15-én nyitnak, de csak a Németországból, Izraelből, Ciprusról, a balkáni és a balti országokból érkezők előtt. A turisták negatív koronavírus-teszt nélkül is beléphetnek, s karanténba sem kell vonulniuk. A légiközlekedés újraindulását július 1-jére jelentették be, írja az Euronews.

Bulgária június 1-jétől nyitja meg határait Szerbia és Görögország felé.

Horvátország május közepén megnyitotta határait a szlovén állampokgárok előtt, május 29-én pedig nyitnak Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia előtt is.

Magyarország megnyitotta a határait Románia és Szerbia felé, szerdától pedig a szlovák és cseh utasforgalom előtt is, igaz, korlátozásokkal.

Olaszország várhatóan június 3-án nyitja meg határait az EU, Nagy-Britannia, a schengeni térség, Andorra és Monaco állampolgárai előtt.

Spanyolország július 1-jétől várja a turistákat.

Franciaország határai legalább június 15-áig zárva maradnak, kivéve a Franciaországban lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok, az idénymunkások és az EU-ból munkajelleggel érkező polgárok előtt.

Németországban továbbra is ellenőrzi az utasokat Ausztria, Svájc, Franciaország és Dánia felől, továbbá az Olaszországból és Spanyolországból repülővel érkezőket legalább június 15-éig.

Nagy-Britannia határai nyitva állnak. Június 8-ától az ide érkezőkre 14 napos karantén vár.

Ausztria várhatóan június 15-étől nyitja meg teljesen a határt Németország felé.

Csehország május 26-án nyitott Németország és Ausztria felé, május 27-étől pedig Szlovákia és Magyarország felé is, korlátozásokkal.

A holland határok azok előtt állnak csak nyitva, akik a schengeni térségből érkeznek, de azt tanácsolják, hogy csak az utazzon, akinek halaszthatatlan intéznivalója akad.

A belga határok egyelőre zárva maradnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban