Szerbia
Újabb egészségügyi dolgozók felvételéről és a vállalkozóknak nyújtott kedvező hitelekről döntött a szerb kormány

Újabb 455 gondozónő és 127 egészségügyi dolgozó jut állandó munkához a szociálisvédelmi intézményekben, mégpedig azok, akik a rendkívüli állapot idején ideiglenes szerződéssel dolgoztak a jelzett intézményekben.

A gondozók és az egészségügyi személyzet ezeken a helyen nagyfokú hivatástudatról és felelősségről tett tanúbizonyságot az intézményekben elhelyezett emberek ápolása és gyógyítása terén a koronavírus-járvány idején. Alkalmazásuk elengedhetetlen a rendkívüli állapot megszűnését követően is, hogy elhárítsák a fertőző betegség következményeit ezekben az intézményekben, illetve, hogy meg tudják akadályozni az újabb fertőzéseket, közölte a szerb kormány sajtóirodája a kormányülést követően.

Kedvező hitelek évi 1 százalékos kamattal a járványt leginkább megsínylő ágazatoknak

A csütörtöki kormányülésen elfogadták azt a pótlólagos támogatásról szóló szabályozási keretet, amellyel a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került ágazatokat, a turizmust, a vendéglátóipart és az utasforgalmat kívánják támogatni. A jelzett területeken működő cégek kedvezményes hiteleket kaphatnak a Fejlesztési Alapnál, megváltozott feltételek mellett, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a visszafizetési idő 5 év, ami magába foglal két év türelmi időt, vagyis a hitel teljes futamideje 24 hónap türelmi idő és 36 havi visszafizetés, éves szinten 1 százalékos kamattal.

A hiteleket dinárban hagyják jóvá és így is kell törteszteni, a kapcsolt felekkel egy hitelfelvevő maximális hitelösszege: vállalkozók és mikrovállalkozások esetében legfeljebb 20.000.000 dinár, kisvállalkozások esetében legfeljebb 80.000.000 dinár és közepes vállakozások esetében pedig 180.000.000 dinár.

A jóváhagyott hitel legmagasabb összege a realizált üzleti bevételek 80% -áig terjedhet, a legutóbb benyújtott pénzügyi jelentés alapján.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban