Szerbia
Kon: Ideje visszavonni a bevezetett óvintézkedéseket
Betűméret:             

Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja elmondta, hogy Szerbia a koronavírus-járvány végén jár, eljött az ideje a lazításnak és a bevezetett intézkedések visszavonásának.

„Elérkeztünk a járvány végéhez, itt az ideje a lazításnak és egyetértek dr. Branimir Nestorovićtyal abban, hogy itt az ideje visszavonni a bevezetett intézkedéseket. Csak az egy méteres távolságtartást kell betartani. Az egy méteres távolságon belül fennáll a veszélye a megfertőződésnek nem csak a koronavírus, hanem bármilyen más betegség esetében is”, magyarázta Kon a Pink televízió adásában.

Az epidemiológus hozzátette, hogy Szerbia a bizonytalan járványügyi helyzetből átlépett a kedvezőbe, Vajdaság pedig máris kedvező helyzetben van, és hamarosan Belgrád is követi a tartományt ebben a tekintetben.

A járvány még nem ért véget, mert ehhez arra van szükség, hogy 28 napon át ne jelenjen meg egyetlen új eset sem, amit nehéz megvalósítani, miután megnyitották a határokat, tette hozzá Kon.

A távolságtartás mellett javasolják még a védőmaszk használatát az idősek számára, illetve azoknak a csoportoknak, amelyek zárt helyiségben, pl. üzletekben, ügyfelekkel dolgoznak.

Azok, akik úgy gondolják, hogy elkapták és átvészelték a koronavírust, tesztelésnek vethetik alá magukat. Az antitestek meglétének vizsgálata 1.200 dinárba kerül.

„A teszteléshez vénából vesznek vért. Az eredmények gyorsan megvannak. A városi közegészségügyi intézetben kell időpontot kérni a tömeg kialakulásának elkerülése érdekében, a pénzt pedig előzetesen kell befizetni egy egységes bankszámlára”, közölte Kon.

Azt, hogy mennyi ideig tart az immunitás, egyelőre nem tudni, egy és másfél évet emlegetnek. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. JÚNIUS 4. [ 14:20 ]

... az összeesküvés elméletek hívei, a hobbivirológusok, az okostojások és egyéb motiváltságú lázadók szerint mese ez a vírus téma..., ellentétben a tudományos állásfoglalással. https://mta.hu/tudomany_hirei/uj-koronavirus-uj-tudomanyos-eredmenyek-modosulo-ajanlasok-110668


Lazio
2020. JÚNIUS 4. [ 8:54 ]

Ha nem vezetnek be semmit, akkor is ez a végeredmény. Mese ez az egész vírus hisztéria.


Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban