Szerbia
Kon: Ideje visszavonni a bevezetett óvintézkedéseket

Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja elmondta, hogy Szerbia a koronavírus-járvány végén jár, eljött az ideje a lazításnak és a bevezetett intézkedések visszavonásának.

„Elérkeztünk a járvány végéhez, itt az ideje a lazításnak és egyetértek dr. Branimir Nestorovićtyal abban, hogy itt az ideje visszavonni a bevezetett intézkedéseket. Csak az egy méteres távolságtartást kell betartani. Az egy méteres távolságon belül fennáll a veszélye a megfertőződésnek nem csak a koronavírus, hanem bármilyen más betegség esetében is”, magyarázta Kon a Pink televízió adásában.

Az epidemiológus hozzátette, hogy Szerbia a bizonytalan járványügyi helyzetből átlépett a kedvezőbe, Vajdaság pedig máris kedvező helyzetben van, és hamarosan Belgrád is követi a tartományt ebben a tekintetben.

A járvány még nem ért véget, mert ehhez arra van szükség, hogy 28 napon át ne jelenjen meg egyetlen új eset sem, amit nehéz megvalósítani, miután megnyitották a határokat, tette hozzá Kon.

A távolságtartás mellett javasolják még a védőmaszk használatát az idősek számára, illetve azoknak a csoportoknak, amelyek zárt helyiségben, pl. üzletekben, ügyfelekkel dolgoznak.

Azok, akik úgy gondolják, hogy elkapták és átvészelték a koronavírust, tesztelésnek vethetik alá magukat. Az antitestek meglétének vizsgálata 1.200 dinárba kerül.

„A teszteléshez vénából vesznek vért. Az eredmények gyorsan megvannak. A városi közegészségügyi intézetben kell időpontot kérni a tömeg kialakulásának elkerülése érdekében, a pénzt pedig előzetesen kell befizetni egy egységes bankszámlára”, közölte Kon.

Azt, hogy mennyi ideig tart az immunitás, egyelőre nem tudni, egy és másfél évet emlegetnek. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. JÚNIUS 4. [ 14:20 ]

... az összeesküvés elméletek hívei, a hobbivirológusok, az okostojások és egyéb motiváltságú lázadók szerint mese ez a vírus téma..., ellentétben a tudományos állásfoglalással. https://mta.hu/tudomany_hirei/uj-koronavirus-uj-tudomanyos-eredmenyek-modosulo-ajanlasok-110668


Lazio
2020. JÚNIUS 4. [ 8:54 ]

Ha nem vezetnek be semmit, akkor is ez a végeredmény. Mese ez az egész vírus hisztéria.


Aleksandar Vučić szerb elnök ma reagált a tegnap esti belgrádi és újvidéki tüntetésekre. Vučić abból a repülőből üzent, amellyel Párizsba tart, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal. „Kedves polgárok, megígértem önöknek, hogy a bűnözői és huligán erőszakos támadások ellenére, amelyek mindannyiunkat...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:54 ]
Predrag Kon epidemiológus ma kijelentette, hogy Belgrádban a járványügyi helyzet nagyon komoly. A szakorvos elmondta, hogy egyes pillanatokban fenn áll az esélye annak, hogy rendkívülivé váljon a helyzet. Kon az RTS-nek kifejtette, hogy Belgrádban, a tegnapi nappal bezárólag mintegy 1.500 személyt szállítottak kórházba,...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:44 ]
A szerb parlament előtti tüntetésben és zavargásokban 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg tegnap este, akiket a mentőszolgálat látott el. Sérüléseik nem voltak súlyosak, közölte a mentőszolgálat a Tanjuggal. Emellett egy szolgálatban lévő rendőr megsérült 23 óra 42 perckor, amikor elütötte egy autó. A férfit...
2020. JÚLIUS 9.
[ 10:17 ]
Beolvasás folyamatban