Szerbia
Kínai szakemberek: Szerbiában még nem ért véget a járvány, szigorítani kell az intézkedéseken
Betűméret:             

A Szerbiában tartózkodó kínai szakemberek csoportja, akik a járvány kezdete óta az országban tartózkodnak, arra figyelmeztettek, hogy a vírus továbbra is jelen van, a járvány pedig még nem ért véget.

A kínai szakemberek, akik a koronavírus elleni harcban nyújtottak segítséget, több mint két és fél hónap után elhagyják Szerbiát.

Lin Binliang, a fertőző betegségek osztálya vezetőjének helyettese az RTS-nek elmondta: a legfontosabb, hogy megértsük, a veszély továbbra is fennáll, a járvány komoly, és a vírus jelen van.

„Mivel enyhítettek az óvintézkedéseken, mindenki elengedte magát, lankadt az emberek figyelme, ide értve a koronavírussal foglalkozó szakembereket is. A járvány ellenőrzéséhez tisztán kell gondolkodnunk és továbbra is elővigyázatosnak kell lennünk. Mi azt tanácsoljuk, hogy azokon a helyeken, ahol növekszik a fertőzöttek száma, szigorítani kell az intézkedéseket, ismét bevezetni néhány óvintézkedést”, mondta Binliang.

Peng Zican, a fertőző betegségek ellenőrzésével és megelőzésével foglalkozó intézet igazgatójának helyettese rámutatott arra, hogy a legszigorúbb óvintézkedéseknek érvényben kell lenniük a zárt helyiségekben, és azokban az intézményekben, ahol a veszélyeztetett csoportba tartozó polgárok tartózkodnak, ahol sok ember van egy helyen.

„A diákotthonok, az idősotthonok, a kórházak, vállalatok, mindet ellenőrzés alatt kell tartani. Továbbra is kivételesen fontos, hogy ezekben az objektumokban ne tudjon terjedni a vírus. Mindenkit le kell ellenőrizni, és aki zárt helyen tartózkodik, ahol nincs meg a megfelelő távolság az emberek között, kötelezően maszkot kellene viselni”, közölte a szakember.

A kínai szakemberek március 21-én érkeztek repülővel, amely a koronavírus elleni harchoz szükséges felszerelést és védőeszközöket is szállított. A tervek szerint két hétig maradtak volna, de két és fél hónapig tartózkodtak Szerbiában. Körbejárták az egész országot, hogy minél jobb rálátásuk legyen a kialakult helyzetre, és hogy minél nagyobb segítséget tudjanak nyújtani a koronavírus elleni harcban. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban