Szerbia
Szerbia is bevezeti a kötelező PCR-tesztet és a karantént egyes országokkal szemben
Betűméret:             

Szerbia a hét folyamán minden valószínűség szerint bevezeti a kötelező PCR-tesztet és a 14 napos karantént azon külföldi polgárok számára, akik meghatározott országokból érkeznek.

A Telegraf a válságstábtól megtudta, hogy még nem állították össze azon országok listáját, amelyekkel szemben kötelező lesz a karantén.

„Elengedhetetlen, hogy áttekintsük ezen országok járványügyi helyzetét, és ez alapján hozzunk döntést‟, közölték a stábban.

Szerbia eddig egyetlen országgal szemben sem vezetett be ilyen intézkedést, noha pl. Montenegró lezárta határait a szerbiai polgárok előtt.

A bolgár határ megnyitásának lehetőségét augusztus 16-ától jelentették be.

Augusztus 8-án érkezett Németországból az információ, amely szerint az országba nem lehet belépni negatív covid-19 teszt nélkül.

A görög határ is csak rövid ideig volt nyitva a szerbiai polgárok számára.

Horvátországba sem lehet belépni 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt nélkül.

Másrészről szabad az út Bosznia-Hercegovinába, Albániába, Törökországba és Egyiptomba, emlékeztet a Telegraf.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban