Szerbia
Szerbia is bevezeti a kötelező PCR-tesztet és a karantént egyes országokkal szemben

Szerbia a hét folyamán minden valószínűség szerint bevezeti a kötelező PCR-tesztet és a 14 napos karantént azon külföldi polgárok számára, akik meghatározott országokból érkeznek.

A Telegraf a válságstábtól megtudta, hogy még nem állították össze azon országok listáját, amelyekkel szemben kötelező lesz a karantén.

„Elengedhetetlen, hogy áttekintsük ezen országok járványügyi helyzetét, és ez alapján hozzunk döntést‟, közölték a stábban.

Szerbia eddig egyetlen országgal szemben sem vezetett be ilyen intézkedést, noha pl. Montenegró lezárta határait a szerbiai polgárok előtt.

A bolgár határ megnyitásának lehetőségét augusztus 16-ától jelentették be.

Augusztus 8-án érkezett Németországból az információ, amely szerint az országba nem lehet belépni negatív covid-19 teszt nélkül.

A görög határ is csak rövid ideig volt nyitva a szerbiai polgárok számára.

Horvátországba sem lehet belépni 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt nélkül.

Másrészről szabad az út Bosznia-Hercegovinába, Albániába, Törökországba és Egyiptomba, emlékeztet a Telegraf.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik holnap 18 óra után lépik át az országhatárt, külön egészségügyi felügyelet alá kerülnek. A határ átlépésekor egészségügyi figyelmeztetést kapnak, amelyben szerepel majd minden kötelezettség, amelyet teljesíteniük kell. Az első lépés, amelyet meg kell tenniük az országba történő...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 17:21 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában két páciens halt bele a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekbe, valamint további 82 személynél mutatták ki a vírus jelenlétét. Tegnap óta 6877 tesztet végeztek el, a járvány kezdete óta pedig 1.056.256-ot. Az országban eddig összesen 32 695 személy fertőződött meg a...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:27 ]
Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványügyi szempontból kockázatos országból térnek haza Szerbiába, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe oly módon, hogy maguk írják be személyes adataikat az elektronikus egészségügyi kartonba, valamint kötelesek...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban