Szerbia
Kon: Mégsem csak háromrétegű maszkot lehet viselni az iskolákban
Betűméret:             

Predrag Kon epidemiológus cáfolta azt az információt, miszerint a diákok kizárólag háromrétegű maszkot viselhetnek majd az iskolában, s kijelentette, ezek lehetnek sebészeti, vászon vagy egyéb maszkok is.

Habár tegnap a Pink TV-ben arról beszélt, hogy a diákoknak háromrétegű maszkot kell majd viselniük, ma a Happy TV vendégeként leszögezte, bármilyen maszk megfelelő lesz, írja a Telegraf.

„Ha azt vesszük észre, hogy komolyabban elkezd terjedni a koronavírus, ismét távoktatásra lesz szükség. Ezek az intézkedések és működésük mutatják majd meg, mennyire állunk készen társadalomként” – mondta Kon.

Elmondása szerint a koronavírus-járvány első hullámának második fellángolásában az elsőhöz képest jelentősen lassabban csökken a fertőzöttek száma, miután elérte a legmagasabb számot, ami arról árulkodik, hogy „nyilvánvalóan időre van szükség, mert vannak olyanok, akik nem tartják tiszteletben az intézkedéseket”.

Leszögezte, az sem pontos információ, hogy az iskolás gyerekeknek fel kell majd venniük a koronavírus elleni védőoltást, ahogy egyes médiumok írták, hanem a vakcináció kizárólag önkéntes alapon és a szülők beleegyezésével fog történni, írja a Blic.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban