Szerbia
Enyhébb óvintézkedések: A vendéglátóipari létesítmények éjfél után 1-ig, a boltok 23 óráig tarthatnak nyitva
Betűméret:             

A köztársasági válságtörzs mai ülésén enyhítette a koronavírus-járvánnyal szembeni óvintézkedéseket. Eszerint a kerthelyiséggel rendelkező vendéglátó-ipari létesítmények éjfél után egy óráig, a kereskedések 23 óráig tarthatnak nyitva.

A hírt Darija Kisić Tepavčević, a Batut intézet igazgató-helyettese közölte a válságtörzs ülése után. Ugyanakkor azt ajánlotta a szülőknek, akiknek a gyerekei külföldön jártak, hogy töltsenek 10 napot elszigeteltségben. Ha ez az időszak egybeesik a tanév kezdetével, a gyerekek online követhetik a tanítást.

Kisić azt mondta, hogy javul a helyzet, de a vírus még jelen van, ezért továbbra is szükség van az óvintézkedésekre.

Szerbiában kedvezőbb a helyzet a környező országokénál, a kötelező PCR-teszt bevezetése helyesnek bizonyult, hangsúlyozta a szakember. Még nem kötelező az elszigetelés azok számára, akik veszélyeztetett országokból érkeznek, de ez megváltozhat, mondta.

„Minden az epidemiológiai helyzettől függ. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet és ahhoz viszonyítva döntünk az intézkedésekről”, hangsúlyozta. Hozzátette azonban, hogy

ha enyhülnek is az óvintézkedések, az nem ok a lazításra. Viszont a tanévkezdettől sem kell félni, mert az iskolák felkészültek rá.

„Egészen biztos, hogy a legjobb megoldás a tantermi oktatás, mert minden egyéb szükségmegoldás, hiszen fontos a szocializáció. Különleges tanévkezdet az idei”, mondta Kisić.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a pandémia terjedését a minimálisra csökkentsük”, nyilatkozta Kisić a sajtóértekezleten. (RTV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Radmila Marković
2020. AUGUSZTUS 29. [ 10:30 ]

Az üzletekben kötelező-e a maszk viselése?

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. AUGUSZTUS 29. [ 15:53 ]
Igen, zárt helyiségben kötelező.

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban