Szerbia
Enyhébb óvintézkedések: A vendéglátóipari létesítmények éjfél után 1-ig, a boltok 23 óráig tarthatnak nyitva
Betűméret:             

A köztársasági válságtörzs mai ülésén enyhítette a koronavírus-járvánnyal szembeni óvintézkedéseket. Eszerint a kerthelyiséggel rendelkező vendéglátó-ipari létesítmények éjfél után egy óráig, a kereskedések 23 óráig tarthatnak nyitva.

A hírt Darija Kisić Tepavčević, a Batut intézet igazgató-helyettese közölte a válságtörzs ülése után. Ugyanakkor azt ajánlotta a szülőknek, akiknek a gyerekei külföldön jártak, hogy töltsenek 10 napot elszigeteltségben. Ha ez az időszak egybeesik a tanév kezdetével, a gyerekek online követhetik a tanítást.

Kisić azt mondta, hogy javul a helyzet, de a vírus még jelen van, ezért továbbra is szükség van az óvintézkedésekre.

Szerbiában kedvezőbb a helyzet a környező országokénál, a kötelező PCR-teszt bevezetése helyesnek bizonyult, hangsúlyozta a szakember. Még nem kötelező az elszigetelés azok számára, akik veszélyeztetett országokból érkeznek, de ez megváltozhat, mondta.

„Minden az epidemiológiai helyzettől függ. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet és ahhoz viszonyítva döntünk az intézkedésekről”, hangsúlyozta. Hozzátette azonban, hogy

ha enyhülnek is az óvintézkedések, az nem ok a lazításra. Viszont a tanévkezdettől sem kell félni, mert az iskolák felkészültek rá.

„Egészen biztos, hogy a legjobb megoldás a tantermi oktatás, mert minden egyéb szükségmegoldás, hiszen fontos a szocializáció. Különleges tanévkezdet az idei”, mondta Kisić.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a pandémia terjedését a minimálisra csökkentsük”, nyilatkozta Kisić a sajtóértekezleten. (RTV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Radmila Marković
2020. AUGUSZTUS 29. [ 10:30 ]

Az üzletekben kötelező-e a maszk viselése?

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2020. AUGUSZTUS 29. [ 15:53 ]
Igen, zárt helyiségben kötelező.

Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban