Szerbia
Immunológus: A maszkviselés nem ártalmas az egészségre, ráadásul véd a fertőzéstől
Betűméret:             

A maszkviselés nem árthat sem a gyerekek, sem a felnőttek egészségének, szögezte le Srđa Janković immunológus, hozzátéve, a maszknak kulcsszerepe van a koronavírus-fertőzés megakadályozásában mindaddig, amíg el nem készül a vakcina.

Janković elismeri, a maszk viselése talán sokak számára, így a gyerekeknek is kényelmetlen, de ez ebben a pillanatban tárgytalan, lévén, hogy súlyos fertőző betegség ellen véd, ami egyesek számára halálos kimenetelű is lehet.

“A maszk viselése célszerű, igazolt és elengedhetetlen. Ez a Covid-19 elleni védelem alapja. Amíg nem lesz védőoltás, ez az egyetlen, amivel meg tudjuk akadályozni a megbetegedést”, mondta a szakember a Pink televízió vendégeként, hangsúlyozva, jelen pillanatban a szakmának is a maszkviselést kell szorgalmazni, mert ennek az alternatívája a vírus “szabadon eresztése” az iskolákban, ami “elfogadhatatlan és katasztrófához vezethet”.

A szakember azt is elmondta, a gyerekeknél általában nem mutatkoznak súlyos tünetek, őket nem veszélyezteti olyan mértékben és olyan módon a koronavírus, mint pl. az időseket, de amennyiben a fertőzés elterjed az iskolában, a gyerekek közül is súlyosan, életveszélyesen érintheti azokat, akik például gyengébb immunrendszerrel jöttek a világra.

Azon diákok számára, akik egészségügyi okokból nem viselnek maszkot, az alternatíva az ún. arcpajzs (vizir), de Janković arra is figyelmeztetett, hogy kutatások bizonyítják, hogy az arcpajzs a maszkhoz képest kevésbé nyújt védelmet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban