Szerbia
Šarčević: Ha egy csoportban két gyermek megfertőződik, akkor változik az oktatási modell
Betűméret:             

Mladen Šarčević oktatási miniszter ma kijelentette, hogy másként fogják megszervezni az oktatást az iskolákban, ha ugyanabban a csoportban két fertőzött gyermek van.

„A válságstáb orvosi csoportja már rögtön az első pillanatban közölte, hogy nincs külön eljárás, a gyermeket hazaküldik, mindenek előtt egy elkülönített szobába”, mondta Šarčević arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen az eljárás az iskolában, ha a gyermek léguti fertőzés jeleit mutatja.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a belgrádi Železnik településen két esetet jegyeztek fel, amikor még nem volt végleges eljárás, amelyet azóta kiegészítettek.

Akkor tíz gyermeket küldtek haza, hogy otthonról kövessék a távoktatást, amíg nem derül ki, hogy hogyan alakul az állapotuk.

„Most már egyértelmű számunkra, miután a Batut intézet közölte a kiegészítő kritériumokat, hogy az elkülönített szoba egy gyermek számára elegendő, mindenki maszkot visel, de ha ugyanabban a csoportban két eset is jelentkezik, akkor kötelességünk másként megszervezni az oktatást, és mindenkit elkülönítünk”, mondta Šarčević. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban