Szerbia
Egyesítheti-e Boris Tadić a szerbiai ellenzéket?

Az ellenzéki pártok többsége eleget tesz Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt vezetője meghívásának, és jelen lesznek az általa összehívott mai egyeztetésen, mert fontosnak tartják, hogy beszélgessenek Aleksandar Vučić autokrata és nem demokratikus rezsimjének megdöntéséről, írja a Danas.

Ugyanakkor vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy Tadić egy megkopott, kiégett politikus, aki nagy mértékben felelős a jelenlegi, nem demokratikus rezsim kialakulásáért, ezért ő nem lehet az ellenzék újabb összejövetelének szervezője.

Szerbia egykori elnöke ugyanakkor azt mondja: attól, hogy ő javasolta ezt a kezdeményezést, az nem jelenti azt, hogy ő szeretné a vezető szerepét is betölteni az ellenzéken belül, a stratégia pedig, amelyet javasol, éppen annak a harcnak a megszakítására irányul, hogy ki legyen az első a Titanicon.

„Ebben a tekintetben a hiúság nem lehet indok arra, hogy valaki ne jöjjön el a találkozóra, amelyre meghívtam”, közölte Tadić a mai összejövetel előtt, amelyet a Szociáldemokrata Párt helyiségeiben tartanak meg.

Arra is emlékeztet, hogy a nemrég megtartott parlamenti választások után már közölte: egy oszlop nem lehet realista megoldás és bebizonyosodott, hogy ez a projekt több hasznot hozott Vučićnak, mint az ellenzéknek.

„Ezért javasolom azt a stratégiát, amelyről úgy vélem, hogy a legjobb és a leggyorsabb győzelmet jelentheti e fölött a rezsim fölött, mert ezzel a stratégiával a köztünk lévő különbségek végre a hasznunkra, és nem a kárunkra válnának. Ez az első alkalom, hogy ilyen kezdeményezéssel éltem az elmúlt nyolc évben, mert eddig szerettem volna esélyt adni minden más ellenzéki vezetőnek, hogy álljanak elő a saját javaslataikkal”, közölte Tadić és hozzátette: reméli, hogy az ellenzék eleget tesz a felkérésnek, mint ahogy ő is bizalommal fordult eddig minden javaslat felé. (Danas)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Várhelyi: Szerbia vegyes képet mutat - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:29 ]
Zorana Mihajlović, a szerb kormány nemek közötti egyenlőségért felelős koordinációs testületének elnöke ma kijelentette, hogy Szerbiában a férfiak és a nők közötti bérszakadék átlagosan 11-16 százalékos a férfiak javára, míg az európai átlag 16,3 százalék, a globális pedig 23 százalék, közölte Mihajlović...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:06 ]
Dr. Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy azok a polgárok, akik járványtanilag rizikós országokból térnek haza, péntektől kötelesek elektronikus úton bejelentkezni az egészségügyi rendszerbe. Maguknak kell bevinniük a személyi adataikat az egészségügyi kartonjukba, viszont a covid-rendelőben csak akkor kell...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:17 ]
A rendőrség keresi Miladin Kovačević egykosi kosarazót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy lányt, T. T.-t, értesült a Blic napilap. Nem hivatalos információ szerint a lány feljelentette erőszakoskodásért, ráadásul Kovačević elvette tőle a mobiltelefonját és a táskáját is. A lap forrásai szerint az eset három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 8:52 ]
Beolvasás folyamatban