Szerbia
Mindössze hatvan tanuló fertőződött meg, legtöbben Belgrádban
Betűméret:             

Három hete, hogy megkezdődött az oktatás a szerbiai iskolákban, azóta mintegy 60 tanuló fertőződött meg koronavírussal, jelentette ki az oktatási miniszter, aki hozzátette: ez minimális szám.

Szerinte Belgrád nagyváros, ott jegyezték a legtöbb esetet, de ha mindent figyelembe veszünk, minimális a fertőzöttek száma, mondta Mladen Šarčević oktatási miniszter a Prva televízió reggeli műsorában és hozzátette: az egyetemisták között nincsenek fertőzöttek.

Szerinte azért kevesebb a középiskolás fertőzött az általános iskolásnál, mert a középiskolákban az a rendszer működik, amelyben az egyik héten iskolába járnak a tanulók, a másik héten pedig online követik az oktatást.

„Jelenleg mintegy 60 fertőzött tanuló van az iskolakezdés óta, ami a 850 ezer tanulóra nézve igazán kis szám”, mutatott rá Šarčević.

Arra a kérdésre, hogy bezárhatják-e ismét az iskolákat, elmondta: jelen pillanatban messze vagyunk az iskolák bezárásától, de kiemelte, hogy amikor ezt mondja, azt feltételes módban teszi. Arra a kérdésre pedig, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy bezárják az iskolákat, Šarčević elmondta, hogy erről a válságstáb dönt a releváns adatok és az aktuális helyzet alapján.

Minden esetre folyamatosan készül az online oktatás, amely most sokkal jobb minőségű, mint a rendkívüli állapot idején, időközben pedig a teljes távoktatási rendszerbe számos platformot kapcsoltak be, és minden jobban működik. (B92, Prva)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban