Szerbia
Vučić: Felülvizsgálják a covid-19-ben elhunytak számáról szóló adatokat, az állam semmit sem titkolt el
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy Szerbia teljes felülvizsgálatot fog végrehajtani a covid-19-ben elhunytak számának adataival kapcsolatban, és közölte azt is, hogy az állam semmit sem titkolt el.

A koronavírusban elhunytak száma közötti eltérésekkel kapcsolatban Vučić elmondta: „Büszke vagyok minden orvosra, közülünk senki sem mondott egy hamis szót sem. Beszéltem a Batutban dolgozókkal, azt mondják, náluk kevesebb az elhunyt”.

Az EU általános határozata a belépési tilalomról

Vučić értékelése szerint az, hogy a szerbiai polgárok számára továbbra sem engedélyezett a belépés az Európai Unióba, az EU általános határozata mindazokkal az országokkal szemben, amelyek nem tagállamok.

„A mi eredményeink magasan a legjobbak, ez vitathatatlan. Azért nem hoztak döntést, mert náluk súlyos a helyzet”, mondta a szerb elnök.

A védőoltást nem a származási ország alapján választják ki

Vučić kijelentette továbbá, hogy Szerbia azon országok „élén áll”, amelyek be fogják szerezni a koronavírus elleni védőoltást, és hogy a vakcinát, vagy a vakcinákat akkor fogják behozni az országba, ha már biztosak lesznek azok minőségében.

Azt is elmondta, hogy a vakcinát nem a származási ország alapján fogják kiválasztani, hanem az orvosi protokollokkal összhangban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyolcan megsérültek Lazarevac község területén, amikor egy autóbusz leszaladt az útról, erősítette meg a közlekedési rendőrség az RTS-nek. A baleset reggel 7 óra 30 perc körül történt az Aranđelovac felé vezető úton, Mali Crljeni közelében. A sérülteket a lazarevaci mentők szállították be a sürgősségi...
2024. JÚNIUS 11.
[ 12:13 ]
Marko Đurić szerb külügyminiszter szerint az európai parlamenti választások megmutatták, hogy nagy különbségek vannak az EU-tagországok nemzeti politikái között, és ezekben az országokban a polgárok némileg eltérő politikát szeretnének az európai intézményekben. Đurić elmondta, hogy Szerbia alaposan elemzi az...
2024. JÚNIUS 11.
[ 10:08 ]
Szerbiában évente több mint százan halnak meg közlekedési balesetben a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása miatt. Ez a szabályszegés az egyik legnagyobb probléma a közlekedésbiztonság terén – mondta hétfőn Ivica Dačić belügyminiszter. A közlekedésbiztonsági ügynökség kutatásának eredményei szerint a...
2024. JÚNIUS 10.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban