Szerbia
Vučić: Felülvizsgálják a covid-19-ben elhunytak számáról szóló adatokat, az állam semmit sem titkolt el
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy Szerbia teljes felülvizsgálatot fog végrehajtani a covid-19-ben elhunytak számának adataival kapcsolatban, és közölte azt is, hogy az állam semmit sem titkolt el.

A koronavírusban elhunytak száma közötti eltérésekkel kapcsolatban Vučić elmondta: „Büszke vagyok minden orvosra, közülünk senki sem mondott egy hamis szót sem. Beszéltem a Batutban dolgozókkal, azt mondják, náluk kevesebb az elhunyt”.

Az EU általános határozata a belépési tilalomról

Vučić értékelése szerint az, hogy a szerbiai polgárok számára továbbra sem engedélyezett a belépés az Európai Unióba, az EU általános határozata mindazokkal az országokkal szemben, amelyek nem tagállamok.

„A mi eredményeink magasan a legjobbak, ez vitathatatlan. Azért nem hoztak döntést, mert náluk súlyos a helyzet”, mondta a szerb elnök.

A védőoltást nem a származási ország alapján választják ki

Vučić kijelentette továbbá, hogy Szerbia azon országok „élén áll”, amelyek be fogják szerezni a koronavírus elleni védőoltást, és hogy a vakcinát, vagy a vakcinákat akkor fogják behozni az országba, ha már biztosak lesznek azok minőségében.

Azt is elmondta, hogy a vakcinát nem a származási ország alapján fogják kiválasztani, hanem az orvosi protokollokkal összhangban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban