Szerbia
Ana Brnabić expozéja: A folytonosság kormánya hat fontos céllal

Az új kormány megalakításával megbízott Ana Brnabić ma hangsúlyozta, hogy az új kormánya a politikai és gazdasági folytonosság kormánya lesz, és hat olyan célt tűz ki maga elé, amelyekről külön gondot fog viselni.

„Ennek a kormánynak hat célja lesz, amelyekről külön gondot viselünk: a koronavírus elleni harc, Koszovó és Metóhia, a szervezett bűnözés és a maffia elleni harc, Szerbia független döntéshozatala, a jogállamiság és a reformok felgyorsítása, valamint Szerbia gazdaságának megerősítése”, hangsúlyozta Brnabić.

Szerbia gazdaságának további erősítése és a polgárok életszínvonalának növelése a szerb kormány fő célkitűzései között szerepel, emelte ki a kormányalakító a Tanjug jelentése szerint.

Az első cél a covid-19 elleni harc és a szerbiai egészségügy megerősítése

A szerb kormány első célja a covid-19 vírus elleni harc és az egészségügyünk erősítése, jelentette be Brnabić.

„Nehéz napok és nehéz tél áll előttünk, valamint még egy súlyos év, amelyben folytatnunk kell ezt a harcot”, emelte ki expozéjában Brnabić.

A köztársasági parlamenti képviselők előtt bemutatott expozéjában Brnabić hangsúlyozta, hogy az új kormányra komoly és nehéz harc vár a szervezett bűnözés és maffia elleni harcban.

Szerbia ma egy győzedelmes ország

Szerbia teljesen más ország, mint amilyen 2017-ben volt, és fundamentálisan más, mint amilyen 2014-ben volt. Nem olyan ország többé, amely sorra történelmi vereségeket szenved, és olyan országgá vált, amely győzedelmeskedik, közölte a kormányalakító expozéjának kezdetén.

„Végre elkezdtünk hinni magunkban, a saját kapacitásainkban és sikerünkben, nem keresünk többé kifogásokat a kudarcainkra. Elkezdtünk dolgozni, és abbahagytuk a panaszkodást”, mondta Brnabić, aki az előző kormánynak is a miniszterelnöke volt, majd hozzátette: megtiszteltetés számára, hogy második alkalommal kérhet támogatást az általa javasolt kormány programjához.

Szavazás este

A parlamenti vita az új kormányról délután három óra után folytatódik. Ivica Dačić házelnök bejelentette, hogy a szavazás este nyolc óra tájban lesz, ami után a kormányfő és a miniszterek leteszik a hivatali esküt.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus-fertőzés tüneteit mutató polgároknak ezentúl először a Covid-rendelőkben kell jelentkezniük, hogy ott elvégezzék a diagnosztikát, mindazokat pedig, akik nincsenek életveszélyben, s elemzés nélkül érkeznek a triázs rendelőkbe, visszautalják az egészségházakba, jelentette ki ma dr. Goran Stevanović, a...
2020. NOVEMBER 27.
[ 13:30 ]
Az iskolaigazgatóságok ma kapják meg a konkrét utasításokat, miután a szerb kormány döntött az online oktatásra való átállásról, jelentette ki Branko Ružić oktatási miniszter. Az utasítások azokra a helyzetekre is kitérnek, amikor a diákoknak javítaniuk kell valamelyik tárgyból, ezt az iskolában tehetik meg. A diákok...
2020. NOVEMBER 27.
[ 9:24 ]
A szerb kormány ma úgy döntött, hogy november 30-ától a téli szünidő kezdetéig, vagyis december 21-éig az általános iskolák ötödiktől nyolcadik osztályig, illetve a középiskolák áttérnek a távoktatásra, a rövidített munkaidővel kapcsolatos intézkedést pedig december 15-éig hosszabbította meg a kormány. A téli...
2020. NOVEMBER 26.
[ 18:33 ]
Beolvasás folyamatban