Szerbia
Akár napi 6-7 ezer új koronavírusos eset is lehet Szerbiában
Betűméret:             

Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint az elkövetkező hét napban tovább fog nőni a koronavírus-fertőzöttek száma, amit Petar Kočović professzor matematikai előrejelzései is megerősítenek.

A kezdeti előrejelzések arról szóltak, hogy ezekben a napokban, november közepén tetőzik a harmadik hullám, s marad a százezer polgárra jutó 300-500 fertőzött, ám az új adatok ennél baljósabb képet festenek.

A matematikai számítások jelentős növekedést jósolnak az elkövetkező tíz napra, s százezer emberre akár ezer fertőzött is juthat. Ezt azt jelenti, hogy napi szinten ötezer új fertőzött is lesz, vagyis lehetnek olyan napok is, amikor akár 6-7 ezer új esetet is jegyeznek.

Szerbiában tegnap százezer lakosra 517 fertőzött jutott, ezzel a sötétszürke zónába került, amelybe a százezer főre ötszáz és ezer közötti fertőzöttet jegyző országok vannak, de ha beigazolódnak Kočović professzor és csapata előrejelzései, a hónap végére a fekete zónát is elérhetjük. A jelenlegi számítások szerint pedig február közepén egy negyedik hullám is várhat ránk.

Petar Kočović és öttagú, matematikusokból és programozókból álló csapata napi szinten figyeli 216 ország helyzetét, s számításaikhoz a Gauss-görbét használják. (Blic)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban