Szerbia
Akár napi 6-7 ezer új koronavírusos eset is lehet Szerbiában

Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint az elkövetkező hét napban tovább fog nőni a koronavírus-fertőzöttek száma, amit Petar Kočović professzor matematikai előrejelzései is megerősítenek.

A kezdeti előrejelzések arról szóltak, hogy ezekben a napokban, november közepén tetőzik a harmadik hullám, s marad a százezer polgárra jutó 300-500 fertőzött, ám az új adatok ennél baljósabb képet festenek.

A matematikai számítások jelentős növekedést jósolnak az elkövetkező tíz napra, s százezer emberre akár ezer fertőzött is juthat. Ezt azt jelenti, hogy napi szinten ötezer új fertőzött is lesz, vagyis lehetnek olyan napok is, amikor akár 6-7 ezer új esetet is jegyeznek.

Szerbiában tegnap százezer lakosra 517 fertőzött jutott, ezzel a sötétszürke zónába került, amelybe a százezer főre ötszáz és ezer közötti fertőzöttet jegyző országok vannak, de ha beigazolódnak Kočović professzor és csapata előrejelzései, a hónap végére a fekete zónát is elérhetjük. A jelenlegi számítások szerint pedig február közepén egy negyedik hullám is várhat ránk.

Petar Kočović és öttagú, matematikusokból és programozókból álló csapata napi szinten figyeli 216 ország helyzetét, s számításaikhoz a Gauss-görbét használják. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Noha az orvosok már nagyon várják a covid-19 elleni védőoltást, mivel úgy vélik, hogy ez az egyetlen szer, amellyel ki lehetne irtani a koronavírust, a szerbiai polgárok hozzáállása a vakcinációhoz már nem olyan lelkes. Egy belgrádi felmérés szerint a fővárosban élő lakosok mintegy 45 százaléka még nem döntötte el,...
2020. DECEMBER 3.
[ 10:00 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma közölte, hogy négy hónap alatt felépült a kórház, amelyet a koronavírus-fertőzöttek vehetnek igénybe Batajnicán, és azt üzente, hogy Szerbia le fogja győzni a koronavírust. Mindezt a budućnostsrbijeav Instagram-profilon közölte egy fénykép kíséretében, amelyen időrendi sorrendben...
2020. DECEMBER 2.
[ 21:23 ]
Az állami költségvetésből valamivel több mint 1,5 milliárd dinárt, azaz mintegy 13 millió eurót fizettek ki támogatásként az egészségügyben, valamint a szociális intézményekben dolgozók számára. Az alkalmazottak fejenként 10 ezer dináros támogatást kaptak, adta hírül az RTV. Az egészségügyi dolgozók mellett a...
2020. DECEMBER 2.
[ 18:52 ]
Beolvasás folyamatban