Szerbia
Đerlek: További megszorító intézkedések lehetségesek
Betűméret:             

Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára kijelentette, hogy a koronavírus-helyzet napról napra romlik, és lehetségesek további megszorító intézkedések.

Đerlek a Szerbiai Rádió és Televíziónak (RTS) elmondta, hogy a tervek szerint a kormány holnap fogadja el az új intézkedéseket, és azok pénteken lépnek életbe.

Kiemelte, hogy a helyzet napról napra romlik, ez pedig azt jelenti, hogy reagálni kell, mert egyértelmű, hogy a meglévő intézkedések nem hozták meg a várt eredményt.

Đerlek hangsúlyozta, hogy ha ellenőrzik az új intézkedések betartását, és ha a polgárok is tömegesen tartják magukat az előírásokhoz, vagyis teljes mértékben fegyelmezettek lesznek és felelősségteljesen viselkednek, reményei szerint jobb eredmények várhatóak.

Szerinte nehéz megjósolni, hogy az új intézkedések bevezetésétől számított 7-10 napon belül várhatóak-e eredmények.

A legújabb intézkedések szerint a vendéglátóipari és a szolgáltatást végző objektumok, ide értve a bevásárlóközpontokat, munkanapokon 17 óráig dolgozhatnak, hétvégén pedig egyáltalán nem.

Đerlek elmondta, hogy tíz nap múlva ismét felmérik a helyzetet, és ha szükség lesz rá, még szigorúbb intézkedéseket is bevezethetnek.

Az államtitkár szerint Szerbia egész területén ugyanolyan, vagy nagyon hasonló a helyzet, mégpedig nagyon komoly, súlyos és bizonytalan. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban