Szerbia
Lončar: Az egészségügyi rendszer nem omlott össze
Betűméret:             

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter ma kijelentette, hogy az egészségügyi rendszer nem omlott össze, és hangsúlyozta: az orvosok és a nővérek „minden erejükkel” harcolnak.

Lončar az RTS reggeli műsorában elmondta, hogy Szerbia „a régió országai közül, de talán még Európában is, messze a legtöbb” pácienst fogadja kórházi kezelésre, és kiemelte, hogy a batajnicai covid-kórház megnyitása óta 400 pácienst helyeztek el ebben az intézményben.

A fertőzöttek mintegy 39 százalékát vesszük fel kórházi ellátásra, mert fontos, hogy a gyógyítási folyamat időben megkezdődjön, hogy minél előbb felvegyék a szükséges terápiát, mondta Lončar, aki felszólította a polgárokat, hogy ne kezeljék magukat saját kezdeményezésükre.

Lončar összefogásra és az óvintézkedések betartására szólított fel a koronavírus elleni küzdelemben, az ellenzéki politikusokat pedig azzal vádolta, hogy „a koronavírusnak drukkolnak” és hazugságokat terjesztenek az egészségügyi rendszer működéséről.

Újabb szigorítások?

A koronavírus elleni válságstábnak az elkövetkező napokban kellene összeülnie, hogy megvitassa azokat az újabb intézkedéseket, amelyekre a Szerbiába, az ünnepekre hazatérő polgárok miatt van szükség, nyilatkozta a Blicnek Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban