Szerbia
Döntött a válságstáb: Hatályban maradnak a meglévő intézkedések Szerbiában
Betűméret:             

A köztársasági válságstáb úgy döntött, hatályban maradnak a meglévő intézkedések, mert úgy értékelték, eredményesek a koronavírus elleni harcban, jelenti az RTS. Az iskolákban a tanítás január 18-án kezdődik.

A válságstáb az újévi és karácsonyi ünnepek előtt hozott meg egy intézkedéscsomagot, amely először január 6-ig volt érvényben, majd meghosszabbították január 11-ig.

Újév előtt arról döntöttek, hogy a vendéglátóhelyek, a bevásárlóközpontok és a szolgáltatást nyújtó helyek 20 óráig tarthatnak nyitva, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig.

A jelenleg hatályos intézkedések a következők: öt embernél több nem tartózkodhat egy helyiségben, zárt helyen kötelező a maszkviselés, a Szerbiába való belépéskor kötelező a PCR-teszt, vagy tíz napra karanténba kell vonulni, valamint a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok 20 óráig, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva.

Branko Ružić oktatási miniszter ma azt mondta, arra számít január 18-án elkezdődik a második félév az iskolákban, s nincs szükség a szünidő meghosszabbítására. Az első értesülések szerint a válságstáb mai ülésén egyezett ezzel a döntéssel.

A polgárok mától jelezhetik az e-Uprava portálon keresztül, ha szeretnék felvenni a koronavírus elleni védőoltást. (Danas, RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban