Szerbia
Döntött a válságstáb: Hatályban maradnak a meglévő intézkedések Szerbiában

A köztársasági válságstáb úgy döntött, hatályban maradnak a meglévő intézkedések, mert úgy értékelték, eredményesek a koronavírus elleni harcban, jelenti az RTS. Az iskolákban a tanítás január 18-án kezdődik.

A válságstáb az újévi és karácsonyi ünnepek előtt hozott meg egy intézkedéscsomagot, amely először január 6-ig volt érvényben, majd meghosszabbították január 11-ig.

Újév előtt arról döntöttek, hogy a vendéglátóhelyek, a bevásárlóközpontok és a szolgáltatást nyújtó helyek 20 óráig tarthatnak nyitva, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig.

A jelenleg hatályos intézkedések a következők: öt embernél több nem tartózkodhat egy helyiségben, zárt helyen kötelező a maszkviselés, a Szerbiába való belépéskor kötelező a PCR-teszt, vagy tíz napra karanténba kell vonulni, valamint a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok 20 óráig, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva.

Branko Ružić oktatási miniszter ma azt mondta, arra számít január 18-án elkezdődik a második félév az iskolákban, s nincs szükség a szünidő meghosszabbítására. Az első értesülések szerint a válságstáb mai ülésén egyezett ezzel a döntéssel.

A polgárok mától jelezhetik az e-Uprava portálon keresztül, ha szeretnék felvenni a koronavírus elleni védőoltást. (Danas, RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban