Szerbia
Döntött a válságstáb: Hatályban maradnak a meglévő intézkedések Szerbiában
Betűméret:             

A köztársasági válságstáb úgy döntött, hatályban maradnak a meglévő intézkedések, mert úgy értékelték, eredményesek a koronavírus elleni harcban, jelenti az RTS. Az iskolákban a tanítás január 18-án kezdődik.

A válságstáb az újévi és karácsonyi ünnepek előtt hozott meg egy intézkedéscsomagot, amely először január 6-ig volt érvényben, majd meghosszabbították január 11-ig.

Újév előtt arról döntöttek, hogy a vendéglátóhelyek, a bevásárlóközpontok és a szolgáltatást nyújtó helyek 20 óráig tarthatnak nyitva, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig.

A jelenleg hatályos intézkedések a következők: öt embernél több nem tartózkodhat egy helyiségben, zárt helyen kötelező a maszkviselés, a Szerbiába való belépéskor kötelező a PCR-teszt, vagy tíz napra karanténba kell vonulni, valamint a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok 20 óráig, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva.

Branko Ružić oktatási miniszter ma azt mondta, arra számít január 18-án elkezdődik a második félév az iskolákban, s nincs szükség a szünidő meghosszabbítására. Az első értesülések szerint a válságstáb mai ülésén egyezett ezzel a döntéssel.

A polgárok mától jelezhetik az e-Uprava portálon keresztül, ha szeretnék felvenni a koronavírus elleni védőoltást. (Danas, RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban