Szerbia
Döntött a válságstáb: Hatályban maradnak a meglévő intézkedések Szerbiában
Betűméret:             

A köztársasági válságstáb úgy döntött, hatályban maradnak a meglévő intézkedések, mert úgy értékelték, eredményesek a koronavírus elleni harcban, jelenti az RTS. Az iskolákban a tanítás január 18-án kezdődik.

A válságstáb az újévi és karácsonyi ünnepek előtt hozott meg egy intézkedéscsomagot, amely először január 6-ig volt érvényben, majd meghosszabbították január 11-ig.

Újév előtt arról döntöttek, hogy a vendéglátóhelyek, a bevásárlóközpontok és a szolgáltatást nyújtó helyek 20 óráig tarthatnak nyitva, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig.

A jelenleg hatályos intézkedések a következők: öt embernél több nem tartózkodhat egy helyiségben, zárt helyen kötelező a maszkviselés, a Szerbiába való belépéskor kötelező a PCR-teszt, vagy tíz napra karanténba kell vonulni, valamint a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok 20 óráig, az élelmiszerüzletek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva.

Branko Ružić oktatási miniszter ma azt mondta, arra számít január 18-án elkezdődik a második félév az iskolákban, s nincs szükség a szünidő meghosszabbítására. Az első értesülések szerint a válságstáb mai ülésén egyezett ezzel a döntéssel.

A polgárok mától jelezhetik az e-Uprava portálon keresztül, ha szeretnék felvenni a koronavírus elleni védőoltást. (Danas, RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia és az Egyesült Államok képviselői, az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökségen (USAID) keresztül ma két – már meglévő támogatási megállapodás módosítását írták alá - amely alapján az Egyesült Államok további 18 millió dolláros segélyt nyújt Szerbiának a közigazgatási intézmények erősítésére,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 18:16 ]
A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
A szerbiai Belügyminisztérium (MUP) pénteki közleményéban arra figyelmeztet, hogy az elkövetkező napokban a magas hőmérséklet mellett megnövekedett forgalom is várható, ami rendkívül megnehezíti a vezetési körülményeket és komoly megterhelést jelent a gépkocsivezetők számára is. "Arra kérjük a járművezetőket,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 13:48 ]
Beolvasás folyamatban