Szerbia
Eddig több mint 85 és fél ezer polgár jelentkezett, hogy felvenné a vakcinát

Az eUprava portálon ma reggel 8 óra 10 percig összesen 85.528 szerbiai polgár jelentkezett, hogy felvenné a covid-19 elleni védőoltást, közölte a Tanjuggal az eUprava.

Tegnap tették elérhetővé a szolgáltatást, a https://euprava.gov.rs/usluge/6224 honlapon, ahol a polgárok kifejezhetik érdeklődésüket a koronavírus elleni védőoltás iránt.

A szolgáltatás egyszerű, a polgároknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, ahol meg kell adniuk a vezeték- és keresztnevüket, a személyi számukat, e-amil címüket és telefonszámukat.

Emellett a polgárok arról is nyilatkoznak, hogy bármelyik vakcinát felvennék-e, amelyet jóváhagyott a gyógyszerekkel foglalkozó ügynökség, vagy pedig valamelyik meghatározott vakcinát szeretnék. Be kell írniuk azt is, ha valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

Miután kitöltik és elküldik az elektronikus nyomtatványt, SMS-ben és e-mailben kapnak értesítést arról, hogy érdeklődést mutattak a vakcina iránt.

Az állam azért döntött e mellett a lépés mellett, mert így jobban meg tudja szervezni az ország előtt álló tömeges vakcinációt.

A polgárok bejelentkezését nem kötötték időkorláthoz, azok pedig, akik érdeklődést mutattak, vissza is vonhatják, illetve megváltoztathatják álláspontjukat.

Az idősebb polgárok, akik nem tudják kitölteni az elektronikus nyomtatványt, fiatalabb hozzátartozóik segítségét kérhetik. Csütörtökön pedig beindul az a telefonos központ is, amelyen keresztül az emberek bejelentkezhetnek a védőoltás felvételére. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban