Szerbia
Eddig több mint 85 és fél ezer polgár jelentkezett, hogy felvenné a vakcinát
Betűméret:             

Az eUprava portálon ma reggel 8 óra 10 percig összesen 85.528 szerbiai polgár jelentkezett, hogy felvenné a covid-19 elleni védőoltást, közölte a Tanjuggal az eUprava.

Tegnap tették elérhetővé a szolgáltatást, a https://euprava.gov.rs/usluge/6224 honlapon, ahol a polgárok kifejezhetik érdeklődésüket a koronavírus elleni védőoltás iránt.

A szolgáltatás egyszerű, a polgároknak ki kell tölteniük egy nyomtatványt, ahol meg kell adniuk a vezeték- és keresztnevüket, a személyi számukat, e-amil címüket és telefonszámukat.

Emellett a polgárok arról is nyilatkoznak, hogy bármelyik vakcinát felvennék-e, amelyet jóváhagyott a gyógyszerekkel foglalkozó ügynökség, vagy pedig valamelyik meghatározott vakcinát szeretnék. Be kell írniuk azt is, ha valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

Miután kitöltik és elküldik az elektronikus nyomtatványt, SMS-ben és e-mailben kapnak értesítést arról, hogy érdeklődést mutattak a vakcina iránt.

Az állam azért döntött e mellett a lépés mellett, mert így jobban meg tudja szervezni az ország előtt álló tömeges vakcinációt.

A polgárok bejelentkezését nem kötötték időkorláthoz, azok pedig, akik érdeklődést mutattak, vissza is vonhatják, illetve megváltoztathatják álláspontjukat.

Az idősebb polgárok, akik nem tudják kitölteni az elektronikus nyomtatványt, fiatalabb hozzátartozóik segítségét kérhetik. Csütörtökön pedig beindul az a telefonos központ is, amelyen keresztül az emberek bejelentkezhetnek a védőoltás felvételére. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban