Szerbia
Szerbiában csökken a fertőzöttek és nő a vakcinációra jelentkezők száma
Betűméret:             

A hivatalos adatok szerint Szerbiában az elmúlt 24 órában 29 személy vesztette életét a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben, így az áldozatok száma összesen 3.639-re emelkedett, közölte a covid19.rs honlapon az egészségügyi minisztérium.

A legutóbbi jelentés óta Szerbiában 13.323 személyt teszteltek, közülük 2.142 esetben azonosították a vírus meglétét. 189 páciens van lélegeztetőgépen. Összesen 5.554 személy szorul kórházi ellátásra. A járvány kezdete óta az országban összesen 363.924 esetben azonosították a fertőzést, az elhalálozási arány pedig 1 százalékos.

Eddig összesen 2.424.147 személyt teszteltek.

Ma 13 óráig több mint 100 ezer polgár jelentkezett a védőoltás felvételére

Az eUprava honlapon ma 13 óráig több mint 100 ezer polgár jelezte szándékát, hogy szeretné beoltatni magát a covid-19 vírus ellen, közölte az IT-val és az eUprava portállal foglalkozó iroda.

„A polgárok tömeges tesztelése egy komplex munka, a szerb kormány pedig azt szeretné, hogy ezt a lehető legjobb módon szervezze meg és bonyolítsa le. Ez nem egy klasszikus ankét, hanem azt mondhatjuk, hogy az első lépés a polgárok tömeges immunizációja felé, mert mindenkinek, aki érdeklődést mutat, SMS-ben és e-mailben küldünk értesítést a vakcina felvételének helyéről és idejéről, a Batut közegészségügyi intézet által meghatározott prioritásokkal összhangban”, áll a közleményben.

Az iroda kiemelte: nem döntő fontosságú a védőoltás felvételénél az, hogy ki milyen gyorsan jelezte érdeklődését, mert a vakcinációt a Batut által meghatározott prioritások alapján fogják elvégezni.

„Csütörtöktől életbe lép a telefonos központ, hogy azon polgárok is tudjanak jelentkezni, akiknek alacsonyabb szintű a digitális írástudása. Ezek a polgárok megadják a vezetékes telefonszámukat, hogy később kapcsolatba tudjunk lépni velük, és közölni tudjuk velük az időpontjukat”, emelték ki a közleményben.

Az eUprava portálon elegendő kitölteni a kérdőívet, amellyel a polgárok kifejezik a meghatározott gyártótól származó vakcina iránti igényüket. Meg kell adniuk arra vonatkozó adataikat is, hogy rendelkeznek-e krónikus vagy más betegséggel, valamint a telefonszámukat és e-mailjüket.

A kérdőív kitöltése után mindenki, aki bejelentkezett SMS és e-mail értesítést kap, hogy jelezte szándékát a védőoltás felvétele iránt, de minden pillanatban megváltoztathatják álláspontjukat és törölhetik is jelentkezésüket. Az iroda közölte, hogy a bejelentkezésnek nincs időkorlátja, de felszólítják a polgárokat, hogy minél tömegesebben jelentkezzenek, hogy minél előbb megkezdődhessen a tömeges immunizáció. (021.rs, Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević védelmi miniszter és Milan Mojsilović vezérkari főnök ma meglátogatta a szerb hadsereg erőit a Pešter ideiglenes gyakorlótéren, ahol a Vihar 2024 közös taktikai ​​gyakorlat keretében ​​gyakorlatoznak a lövészekkel. A Vihar 2024 gyakorlatot Aleksandar Vučić köztársasági elnök, a szerb hadsereg...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 20:34 ]
A Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték idei első fordulójára – amelyre április 8-a óta lehet regisztrálni – ma 14 óráig 10.042.870 nyugtát küldtek be. Ebben a körben az első sorsolást május 11-én tartják, és az előző fordulókhoz hasonlóan a polgárok nem borítékban küldik be a nyugtákat, hanem...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
A népirtás áldozatainak és tanúinak egyesülete, valamint a Srebrenica és Žepa Enklávé Édesanyáinak Mozgalom felszólította Bosznia-Hercegovina ügyészségét, valamint a Bosznia-Hercegovinai Föderáció ügyészségét, hogy folytassanak vizsgálatot Aleksandar Vučić ellen, írja a Beta. Kérték továbbá, hogy Milorad Dodik...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 18:09 ]
Beolvasás folyamatban