Szerbia
Kon: Az intézkedéseket legalább január végéig nem szabad enyhíteni
Betűméret:             

Az elmúlt időszakban tapasztalható, valamivel jobb járványügyi helyzet ellenére valószínűleg január végéig nem változnak a hatályos intézkedések, jelentette ki Predrag Kon, a válságstáb tagja.

Az epidemiológus a Kurir napilapnak azt nyilatkozta, Szerbiában még magas a fertőzöttek száma napi szinten, s egyelőre nem beszélhetünk az intézkedések gyors enyhítéséről.

„Még részben kedvezőtlen, részben instabil a helyzet, attól függően, Szerbia melyik részéről van szó. Belgrádban még naponta közel hatszáz új fertőzött van. Ez magas szám. Tehát nem beszélhetünk gyors enyhítésről” – mondta Kon, s rámutatott, ahhoz, hogy egyáltalán beszélhessünk erről, összességében kétszámjegyűre kellene, hogy csökkenjen a fertőzöttek száma.

Hozzátette, bizonyos létesítmények munkaidejét meghosszabbítják, de valószínűleg a válságstáb orvosi része ezt ellenezni fogja. Azonban a hónap végéig nem számít rá, véleménye szerint januárban nem is lesz szó erről a stáb ülésein.

Rámutatott, a hatályos intézkedések nincsenek határidőhöz kötve, s elméleti alapja sincs, hogy annyira megváltozzon a helyzet január második felében, hogy enyhítsenek az intézkedéseken, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban