Szerbia
Ipsos: A kritikák ellenére jó a válságstáb megítélése

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős igazgatója.

„Egyáltalán nem könnyű a válságstábnak, úgy viselkedünk, mintha nem lenne válsághelyzet. Meg kell értenünk ezeket az embereket, s nem támadnunk őket” – nyilatkozta Uljarević a Pink TV-nek, s hozzátette, a válság kezdetén az egészségügyi dolgozók minősítése 70 százalék körül volt.

Az Ipsos felmérései szerint, tette hozzá, a polgárok 78 százaléka továbbra is aggódik amiatt, hogy megfertőződik-e, a járvány kezdetén pedig 90 vagy 92 százalékuk támogatta az állam intézkedéseit, 70 százalékuk pedig a kijárási tilalom bevezetését.

„Persze ez mind változott, s egyes százalékpontok csökkentek, de a válságstáb ellen is folyt kampány. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók és a válságstáb iránti viszonyulás továbbra is jó. A felmérések szerint a legjobban az egyházban, a hadseregben és a köztársasági elnökben bíznak az emberek, majd a válságstáb következik” – mondta Uljarević.

Uljarević elmondta, a koronavírus elleni védőoltásnak az egészségügyi mellett, gazdasági és geopolitikai dimenziói is vannak.

„Az emberek, például, aggódnak amiatt, hogy a kínai vakcinával utazhatnak-e majd a nyugati országokba. Azonban úgy gondolom, nehéz lesz bárkinek is bármit megtiltani, már 17 ország elfogadta a kínai védőoltást” – mondta. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője, a párt elnökségének délután négy órakor megtartott ülése után Újbelgrádban elmondta, hogy főként a nemrég megtartott koszovói választásokról tárgyaltak. Az államfő közölte, hogy a választásokon a Szerb lista dominált a koszovói szerb lakosság...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 20:17 ]
Négy év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon Belgrád egyik külvárosának polgármesterét kedden, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és házának felgyújtására - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). Dragoljub Simonovićot azért ítélték...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 17:06 ]
A hivatalos adatok szerint Szerbiában az elmúlt 24 órában további 15 személy vesztette életét a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben, így az áldozatok száma összesen 4.366-ra emelkedett, közölte a covid19.rs honlapján az egészségügyi minisztérium. A legutóbbi jelentés óta Szerbiában 15 ezer személyt...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban