Szerbia
Ipsos: A kritikák ellenére jó a válságstáb megítélése
Betűméret:             

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős igazgatója.

„Egyáltalán nem könnyű a válságstábnak, úgy viselkedünk, mintha nem lenne válsághelyzet. Meg kell értenünk ezeket az embereket, s nem támadnunk őket” – nyilatkozta Uljarević a Pink TV-nek, s hozzátette, a válság kezdetén az egészségügyi dolgozók minősítése 70 százalék körül volt.

Az Ipsos felmérései szerint, tette hozzá, a polgárok 78 százaléka továbbra is aggódik amiatt, hogy megfertőződik-e, a járvány kezdetén pedig 90 vagy 92 százalékuk támogatta az állam intézkedéseit, 70 százalékuk pedig a kijárási tilalom bevezetését.

„Persze ez mind változott, s egyes százalékpontok csökkentek, de a válságstáb ellen is folyt kampány. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók és a válságstáb iránti viszonyulás továbbra is jó. A felmérések szerint a legjobban az egyházban, a hadseregben és a köztársasági elnökben bíznak az emberek, majd a válságstáb következik” – mondta Uljarević.

Uljarević elmondta, a koronavírus elleni védőoltásnak az egészségügyi mellett, gazdasági és geopolitikai dimenziói is vannak.

„Az emberek, például, aggódnak amiatt, hogy a kínai vakcinával utazhatnak-e majd a nyugati országokba. Azonban úgy gondolom, nehéz lesz bárkinek is bármit megtiltani, már 17 ország elfogadta a kínai védőoltást” – mondta. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök holnap a Szlovák Köztársaságba látogat – közölte a szerb elnök sajtószolgálata. Ez alkalomból Vučić elnök Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt részt vesz a Szerbia, Szlovákia és Magyarország vezetőinek Komáromban tartandó háromoldalú...
2024. OKTÓBER 21.
[ 12:53 ]
Beolvasás folyamatban