Szerbia
Ipsos: A kritikák ellenére jó a válságstáb megítélése
Betűméret:             

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős igazgatója.

„Egyáltalán nem könnyű a válságstábnak, úgy viselkedünk, mintha nem lenne válsághelyzet. Meg kell értenünk ezeket az embereket, s nem támadnunk őket” – nyilatkozta Uljarević a Pink TV-nek, s hozzátette, a válság kezdetén az egészségügyi dolgozók minősítése 70 százalék körül volt.

Az Ipsos felmérései szerint, tette hozzá, a polgárok 78 százaléka továbbra is aggódik amiatt, hogy megfertőződik-e, a járvány kezdetén pedig 90 vagy 92 százalékuk támogatta az állam intézkedéseit, 70 százalékuk pedig a kijárási tilalom bevezetését.

„Persze ez mind változott, s egyes százalékpontok csökkentek, de a válságstáb ellen is folyt kampány. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók és a válságstáb iránti viszonyulás továbbra is jó. A felmérések szerint a legjobban az egyházban, a hadseregben és a köztársasági elnökben bíznak az emberek, majd a válságstáb következik” – mondta Uljarević.

Uljarević elmondta, a koronavírus elleni védőoltásnak az egészségügyi mellett, gazdasági és geopolitikai dimenziói is vannak.

„Az emberek, például, aggódnak amiatt, hogy a kínai vakcinával utazhatnak-e majd a nyugati országokba. Azonban úgy gondolom, nehéz lesz bárkinek is bármit megtiltani, már 17 ország elfogadta a kínai védőoltást” – mondta. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban