Szerbia
Ipsos: A kritikák ellenére jó a válságstáb megítélése
Betűméret:             

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős igazgatója.

„Egyáltalán nem könnyű a válságstábnak, úgy viselkedünk, mintha nem lenne válsághelyzet. Meg kell értenünk ezeket az embereket, s nem támadnunk őket” – nyilatkozta Uljarević a Pink TV-nek, s hozzátette, a válság kezdetén az egészségügyi dolgozók minősítése 70 százalék körül volt.

Az Ipsos felmérései szerint, tette hozzá, a polgárok 78 százaléka továbbra is aggódik amiatt, hogy megfertőződik-e, a járvány kezdetén pedig 90 vagy 92 százalékuk támogatta az állam intézkedéseit, 70 százalékuk pedig a kijárási tilalom bevezetését.

„Persze ez mind változott, s egyes százalékpontok csökkentek, de a válságstáb ellen is folyt kampány. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók és a válságstáb iránti viszonyulás továbbra is jó. A felmérések szerint a legjobban az egyházban, a hadseregben és a köztársasági elnökben bíznak az emberek, majd a válságstáb következik” – mondta Uljarević.

Uljarević elmondta, a koronavírus elleni védőoltásnak az egészségügyi mellett, gazdasági és geopolitikai dimenziói is vannak.

„Az emberek, például, aggódnak amiatt, hogy a kínai vakcinával utazhatnak-e majd a nyugati országokba. Azonban úgy gondolom, nehéz lesz bárkinek is bármit megtiltani, már 17 ország elfogadta a kínai védőoltást” – mondta. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök reményét fejezte ki , hogy "gyűlölet őrülete", amely terjed a világon, megszűnik hamarosan, egyben gyors felépülést kívánt Donald Trump volt amerikai elnöknek az ellene elkövetett merénylet után. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnapi beszámolója szerint a jelenleg...
2024. JÚLIUS 14.
[ 16:07 ]
Az ország egész területén folytatódik az elhúzódó hőség, ami már embert, állatot és növényt egyaránt megvisel. A nappali hőmérséklet továbbra is 35 és 40 fok között alakul, de éjszaka sem hűl le a levegő. Bácska középső részén az elmúlt éjszaka vihar volt, de a nagy villámlások és dörgések közepette...
2024. JÚLIUS 14.
[ 9:33 ]
Az elmúlt húsz évben 27 százalékra csökkent a dohányosok aránya Szerbiában, jelentette ki ma Biljana Kilibarda, a Dr. Milan Jovanović Batut Közegészségügyi Intézet dohányzásmegelőzési irodájának vezetője, hozzátéve, ez a csökkenés még mindig nem elegendő. Leszögezte, Szerbia még mindig azok közé az országok...
2024. JÚLIUS 13.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban