Szerbia
Az államfő és a kormányfő bemutatták a szerbiai vakcináció folyamatát követő korszerű rendszert
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić szerb kormányfő bemutatták a polgárok immunizációjának és a vakcináció folyamatának, vagyis a bejelentkezésnek és az időpontfoglalásnak a legkorszerűbb rendszerét.

A rendszer minden pillanatban követi a teljes folyamatot, a vakcina beszerzésétől kezdve annak beadásáig.

Vučić az államvezetés és a vakcinációval foglalkozó operatív csoport ülésén elmondta, hogy a legkorszerűbb információs rendszerről van szó, amelynek köszönhetően tudni fogják, hogy ki vette fel a védőoltást, melyik vakcinával, hol és mikor oltották be.

Elmondta, hogy ebben az esetben nem történhet meg az, mint ami az idényjellegű nátha elleni védőoltással, hogy nem tudják mennyi adag van a hűtőkben, és hogy kevés személyt oltanak be, mert nem kampányoltak a vakcináció mellett.

Vučić közölte, hogy az egy orvosból és két egészségügyi ápolóból álló csapat 75 vakcinát tud beadni öt óra alatt, ezért sok egészségügyi dolgozóra lesz szükség.

Arra szólított fel, hogy minél előbb végezzék el a vakcinációt, hogy a gazdaság is gyorsabban dolgozhasson, és hogy folytatódhasson az ország talpraállítása.

Vučić kiemelte, hogy az e-vakcina új rendszere egy újabb bizonyíték arra, hogy fejlődik az egészségügyünk, valamint a batajnicai és kruševaci covid-kórház kiépítése után egy újabb módja annak, hogy Szerbia felvegye a lépést a legfejlettebb országokkal.

Ez a rendszer egyenrangú a világ legfejlettebb országaiban lévő elektronikus rendszerekkel.

Brnabić elmondta, hogy ma kezdődik a tömeges oltás felvétele, az első nagy pont pedig a Belgrádi Vásár csarnokában lesz.

„A belügyminisztériummal, a katonasággal és a biztonsági szolgálattal indulunk. Tegnap további adagokat vettünk át a Pfizer vakcinájából, és folytatjuk a gerontológiai központok immunizációját”, magyarázta Brnabić.

Ma indul a tömeges oltás, ezért volt fontos, hogy legyen egy ilyen rendszerünk, amely megbízható és működőképes, emelte ki a kormányfő. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban