Szerbia
Az államfő és a kormányfő bemutatták a szerbiai vakcináció folyamatát követő korszerű rendszert

Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić szerb kormányfő bemutatták a polgárok immunizációjának és a vakcináció folyamatának, vagyis a bejelentkezésnek és az időpontfoglalásnak a legkorszerűbb rendszerét.

A rendszer minden pillanatban követi a teljes folyamatot, a vakcina beszerzésétől kezdve annak beadásáig.

Vučić az államvezetés és a vakcinációval foglalkozó operatív csoport ülésén elmondta, hogy a legkorszerűbb információs rendszerről van szó, amelynek köszönhetően tudni fogják, hogy ki vette fel a védőoltást, melyik vakcinával, hol és mikor oltották be.

Elmondta, hogy ebben az esetben nem történhet meg az, mint ami az idényjellegű nátha elleni védőoltással, hogy nem tudják mennyi adag van a hűtőkben, és hogy kevés személyt oltanak be, mert nem kampányoltak a vakcináció mellett.

Vučić közölte, hogy az egy orvosból és két egészségügyi ápolóból álló csapat 75 vakcinát tud beadni öt óra alatt, ezért sok egészségügyi dolgozóra lesz szükség.

Arra szólított fel, hogy minél előbb végezzék el a vakcinációt, hogy a gazdaság is gyorsabban dolgozhasson, és hogy folytatódhasson az ország talpraállítása.

Vučić kiemelte, hogy az e-vakcina új rendszere egy újabb bizonyíték arra, hogy fejlődik az egészségügyünk, valamint a batajnicai és kruševaci covid-kórház kiépítése után egy újabb módja annak, hogy Szerbia felvegye a lépést a legfejlettebb országokkal.

Ez a rendszer egyenrangú a világ legfejlettebb országaiban lévő elektronikus rendszerekkel.

Brnabić elmondta, hogy ma kezdődik a tömeges oltás felvétele, az első nagy pont pedig a Belgrádi Vásár csarnokában lesz.

„A belügyminisztériummal, a katonasággal és a biztonsági szolgálattal indulunk. Tegnap további adagokat vettünk át a Pfizer vakcinájából, és folytatjuk a gerontológiai központok immunizációját”, magyarázta Brnabić.

Ma indul a tömeges oltás, ezért volt fontos, hogy legyen egy ilyen rendszerünk, amely megbízható és működőképes, emelte ki a kormányfő. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője, a párt elnökségének délután négy órakor megtartott ülése után Újbelgrádban elmondta, hogy főként a nemrég megtartott koszovói választásokról tárgyaltak. Az államfő közölte, hogy a választásokon a Szerb lista dominált a koszovói szerb lakosság...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 20:17 ]
Négy év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon Belgrád egyik külvárosának polgármesterét kedden, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és házának felgyújtására - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). Dragoljub Simonovićot azért ítélték...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 17:06 ]
A hivatalos adatok szerint Szerbiában az elmúlt 24 órában további 15 személy vesztette életét a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben, így az áldozatok száma összesen 4.366-ra emelkedett, közölte a covid19.rs honlapján az egészségügyi minisztérium. A legutóbbi jelentés óta Szerbiában 15 ezer személyt...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban