Szerbia
Mától csak azok a szerbiai polgárok vehetik fel a védőoltást, akiket hívtak
Betűméret:             

Mától Szerbia összes oltópontján csak azok a polgárok vehetik fel a koronavírus elleni vakcinát, akik értesítést kaptak az elektronikus közigazgatástól az oltás időpontjáról, közölte a szerb kormány.

A polgárok akkor kaphatnak időpontot, ha bejelentkeznek az eUprava portálon, vagy felhívják a telefonos központot.

A közlés szerint szükségtelen sorokban állniuk azoknak a polgároknak, akiknek nincs időpontjuk, mert mindenki a prioritási terv szerint kapja meg a vakcinát.

A kormány azért döntött így, mert napról napra többen álltak sorba azok közül, akik nem jelentkeztek be előre a védőoltásra.

A szerb kormány ismét felszólítja a polgárokat, hogy aki szeretné beoltatni magát, az kizárólag akkor jelenjen meg az oltópontnál, amikorra időpontot kapott.

„A vakcinációra történő bejelentkezés csupán néhány percig tart és nagyon egyszerűen történik, ez után pedig nagyon hamar értesítést kapnak a védőoltás felvételének helyéről és idejéről”, közölte a kormány.

Az érdekeltek a www.imunizacija.euprava.gov.rs címen tudnak bejelentkezni.

Ha az oltás iránt érdeklődő személynek nincs számítógépe, telefonon is be tud jelentkezni a 0800-222-334-es telefonszámon, minden nap reggel 8 és este 20 óra között.

A kormány emlékezteti a szerbiai polgárokat: annak ellenére, hogy megérkezett Szerbiába a védőoltás, a járvány még közel sem ért véget.

„Attól függetlenül, hogy felvettük-e a védőoltást vagy sem, kötelezően maszkot kell viselnünk a zárt helyiségekben, tisztán kell tartanunk a kezünket, tartanunk kell az egymás közötti távolságot, és gyakran kell szellőztetni a helyiségeket. Felelősségteljes viselkedéssel, a járványügyi intézkedések betartásával és az oltás időpontjának tiszteletben tartásával tudjuk a leggyorsabban elérni közös célunkat, ez pedig a koronavírus elleni végső győzelem”, áll a közleményben. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban