Szerbia
Döntött a válságtörzs: Nincs enyhítés
Betűméret:             

A szerbiai válságtörzs mai ülésén egyhangúlag úgy határozott, hogy nem enyhítenek a meglévő intézkedéseken, jelentette ki Darija Kisić Tepavčević miniszter, a stáb tagja.

Nem szüntették meg azt az intézkedést sem, amelynek értelmében kötelező a negatív PCR teszt felmutatása azoknak a polgároknak, akik Magyarországról érkeznek Szerbiába. Ana Brnabić kormányfő korábban felvetette, hogy a válságstáb mai ülésén kezdeményezni fogja ennek a megszigorításnak a megszüntetését.

A döntést annak függvényében hozták meg, hogy a helyzet stabil volta ellenére továbbra is magas számokat jegyeznek a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban, mondta, s hozzátette, nem lehet pontosan megmondani, meddig maradnak érvényben a járványellenes intézkedések, mivel nem tudni, milyen lesz a helyzet az elkövetkező napokban.

A miniszter arról is beszélt, hogy eddig több mint 415 ezer ember vette fel a koronavírus elleni védőoltást, s a polgárok körében nagy az érdeklődés az immunizáció iránt. Hozzátette, a válságstáb figyelemmel kíséri, hogy jelentkeznek-e nem kívánt reakciók az oltás felvételét követően, s eddig három ilyen eset volt. Ezek kórházi kezelést igénylő esetek voltak, de egyik személy sem volt életveszélyben, mondta.

A válságstáb ma arról is döntött, hogy a teljes vakcináción átesett gerontológiai központok lakói számára lehetővé teszik a látogatást, de csakis a járványügyi intézkedések betartása mellett. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Balázs István
2021. FEBRUÁR 2. [ 9:07 ]

https://www.citizengo.org/hu/signit/184675/view PETICIÓ rákattintva aláírhatja. Serb nyelven van a címe mert a kormány felé megy.


XY
2021. JANUÁR 30. [ 17:05 ]

Na,Bálintka jól az asztalra csapott....


sistvan
2021. JANUÁR 30. [ 6:57 ]

A virus terjedni akar ne engedjük meg neki a lehetöséget amennyire csak lehet.


attila
2021. JANUÁR 29. [ 13:08 ]

Szégyelljék magukat a válságstábosok... Javaslom, hogy a legközelebbi "összejövetel" közben helyezzék karantén alá az épületet, karantálódjanak ők is egy kicsit a családjuktól


A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban