Szerbia
Már több mint félmillióan vették fel a védőoltást Szerbiában
Betűméret:             

Szerbiában eddig több mint 508 ezer polgár kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját, 19 ezren pedig már a másodikat is felvették, mondta Mihailo Jovanović, az IT- és elektronikus közigazgatási iroda igazgatója.

Az RTS-nek elmondta, közel egymillió polgár jelezte, hogy szeretné felvenni a vakcinát. Az e-Uprava portálon kívül a 0800 222 334-es telefonszámon is lehet jelentkezni.

Elmondása szerint a polgárok meghallgatták a szakemberek tanácsait, s legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy bármelyik védőoltást felvennék, amelyet jóváhagy a szerbiai gyógyszerügynökség.

Arról is beszélt, hogy a polgároknak három héttel az első adag után fel kell venniük az oltás második dózisát is.

„Két nappal előbb üzenetben értesítik őket, s ugyanoda kell menniük, ahol az első adagot felvették”

– mondta.

Hozzátette, új oltópontok is nyílnak, hogy ne menjenek ugyanarra a helyre azok, akik az első adagot veszik fel és azok, akik a másodikat.

Leszögezte, a polgároknak nem kell aggódniuk, mindenki megkapja az oltóanyag második dózisát is, s mindenkit, aki jelentkezett, de még nem kapott üzenetet, be fognak oltani. Hozzátette, a Szerbiában élő és dolgozó külföldi állampolgárok is jelentkezhetnek a védőoltásra. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban