Szerbia
Szerbiában az egymillióhoz közelít a beoltottak száma
Betűméret:             

A legfrissebb adatok szerint Szerbia továbbra is a második helyen áll Európában, és első a régióban az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve (133.048).

A legtöbb beoltott az Egyesült Királyságban van (229.796 beoltott egymillió lakosra).

Szerbiában eddig 905.340 személy vette fel a védőoltást.

A beoltottak számát tekintve Szerbia a hetedik a világon Izrael, a Seychelle-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek, Nagy-Britannia, az USA és Bahrein után.

A legutóbbi jelentés óta további 15 páciens hunyt el a covid-19 fertőzés szövődményeiben. Az 5.550 tesztelt személy közül 1.331 eredménye lett pozitív.

Az egész országban folytatódik a tömeges vakcináció, számos polgár már a második adagot veszi fel.

Zoran Radojičić, Belgrád polgármestere kijelentette, hogy a szerb fővárosban eddig több mint 220.000 polgár vette fel a védőoltást, közülük néhányan már a második adagot is.

A Torlak intézetbe megérkezett a Pfizer vakcina újabb 40.950 adagja.

A válságstáb ülése után, amire azért volt szükség, mert nem tartották be az óvintézkedéseket és bulikat szerveztek, Radojičić elmondta: a fővárosban azt tapasztalták, hogy enyhült az óvintézkedések betartása, valamint öt személyt tartottak bent bűncselekmény gyanúja miatt, hogy nem tartották be a pandémia miatt bevezetett egészségügyi előírásokat.

Az államiság napjának ünnepét sokan arra használták ki, hogy valamelyik üdülőközpontban töltsenek pár napot. A leglátogatottabbak a hegyvidékek és a gyógyfürdők voltak.

A sok vendég miatt fokozták a felügyelőségi ellenőrzéseket, csupán az idegenforgalmi felügyelőség három nap alatt 232 alkalommal ellenőrizte az óvintézkedések betartását. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A politikai pártok a választási kampány finisében minden adujukat ki fogják használni és az elkövetkező két hét igen intenzív lesz e tekintetben, jelentette ki Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója, hozzátéve, korai még azzal kapcsolatban bármit is mondani, hogy mely pártok léphetik át a választási küszöböt és...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:45 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök pénteken Dubajban, a COP28 klímaváltozási csúcstalálkozó megnyitója előtt találkozott Andrzej Duda lengyel elnökkel, Abdullah bin Zayeddel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével, Hamad bahreini királlyal, Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi elnökkel, Novák Katalin magyar elnökkel, valamint...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:31 ]
A rendőrség elkötelezett munkával és kitartó helyszíni fellépéssel mindent megtesz az illegális migráció visszaszorításáért, illetve mindent megtesz az embercsempészek elriasztása és letartóztatása érdekében – jelentette ki Bratislav Gašić belügyminiszter a MUP tagjainál tett látogatása során a határrendészet...
2023. NOVEMBER 30.
[ 14:34 ]
Beolvasás folyamatban